időjárás 16°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Bartók Béla Boulevard köztéri bútorait álmodhatjuk meg

Forrás: MTI
2021.09.15. 11:30 2021.09.15. 12:02
Bartók Béla Boulevard köztéri bútorait álmodhatjuk meg

A Bartók Boulevard Egyesület és a Bevásárlóutca Menedzsment közös pályázatának célja olyan utcabútorok, padok létrehozása, amelyek hozzáadnak a tér kulturális, közösségi értékéhez, illeszkednek a városképhez és a helyi előírásokhoz, ugyanakkor környezetbarát, fenntartható és mobil – olvasható a tájékoztatóban.

A pályázaton minden, 18. életévét betöltött magánszemély indulhat, aki felsőoktatási intézmény aktív tanulója és képes nemcsak a dizájnt megálmodni, hanem az adott pad gyártását is részletesen le tudja írni és költségvetést is tud készíteni.

Rockzene Bartók Béla nyomdokain

Ingyenes lemezbemutató koncertet ad a Grammy-díjas előadók sorát felvonultató Mandoki Soulmates augusztus 21-én 19 órakor a budapesti Szent István-bazilika előtt. A Németországban élő zenész-producer, Leslie Mandoki új albumát Bartók Béla zenei öröksége ihlette, így igazán különleges zenei élményre számíthat a közönség.

A szakmai és helyi szakértői zsűri által kiválasztott nyertes pályázó 100 ezer forintos támogatásban részesül. Jelentkezni a pályázati adatlap kitöltésével, a pad látványtervével, gyártásának főbb paramétereivel és előállításának költségvetésével lehet az info@bevasarloutca.hu e-mail címen keresztül.

A pályázatok elbírálásánál figyelembe veszik a környezethez való illeszkedés, a tartósság, a költséghatékony megoldás és a megfelelő használhatóság szempontjait.

A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels