Kezdjen el mozogni és megváltozik az egész élete

Elképesztő, milyen komoly hatással lehet az életére, ha mozogni kezd! Összegyűjtöttük a leglátványosabb változásokat – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.

Forrás: DIÉTA ÉS FITNESZ2021. 09. 25. 10:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha rendszeresen sportol, akkor nem ismeretlen az érzés, hogy mennyivel másabb lett az élete, mióta belekezdett. Ha viszont még csak most barátkozik a gondolattal, akkor kérdezzen meg olyan embereket, akik rendszeresen futnak, úsznak vagy akár bicikliznek, mennyire váratlan hatásokat produkált számukra a testedzés. Egy aggasztó határidő kevésbé tűnik nyomasztónak, egy nehéz beszélgetés könnyedebben zajlik – és ez még csak a jéghegy csúcsa.

Csodát tesz az aggyal

Kutatások bizonyítják, hogy a fizikai aktivitás serkenti az agyműködést és fokozza a figyelmet. Persze egy olyan világban, ahol a kényelem egyre nagyobb szerepet kap, gyakran nehéz rászánnunk magunkat arra, hogy fárasztó gyakorlatokat végezzünk. De tartsa szem előtt, hogy ezek az áldásos hatások azokon a napokon is elkísérik, amikor kihagy egy-egy edzést. Feltéve persze, hogy rendszeressé válik életében a sport.

Személyisége új oldalát ismerheti meg

A testmozgás azonfelül, hogy alakjának és egészségének jót tesz, nemcsak agyműködésére van jó hatással, de rendkívül sokat tesz hozzá személyisége fejlődéséhez is. Profi sportolók számoltak be arról, miként tanultak meg a sport segítségével úrrá lenni a kellemetlenségeken, kitartást, koncentrációt és nyugalmat érezni akkor is, amikor a körülmények látszólag nem kedveznek ennek.

Viszlát, stressz!

Egy tanulmány során azt vizsgálták meg, hogyan változtatja meg az egyetemisták mindennapjait, szokásait és életét a rendszeres sport. Az eredmény igencsak meggyőző. Arra jutottak ugyanis, hogy azok, akik heti két-három alkalommal valamilyen edzést végeztek, a stressz csökkenéséről számoltak be amellett, hogy iskolai teljesítményük javult. Ők egyébként önkéntelenül is jobban odafigyeltek az egészséges táplálkozásra. A rendszeres mozgás beiktatásával a vizsgált diákok arról is beszámoltak, hogy pozitív változásokat észleltek önuralmuk és koncentrációjuk terén.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pixabay

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.