Visszanyerhetik eredeti fényüket a cipők

Ruhadarabjaink közül cipőink azok, amelyeknek a legtöbb viszontagságot kell elviselniük, legyen az forró nyári napsütés, őszi esőzés vagy téli zimankó, így hát nem csoda, ha ezen darabok is rendszeres tisztítást igényelnek – írja a Fejér megyei hírportál.

Forrás: feol.hu2021. 09. 29. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába az óvatosság, a féltve őrzés, a mindennapi útjaink során cipőink egy pillanat alatt búcsút vesznek eredeti szépségüktől. 

A legfontosabb természetesen a megelőzés, ami azt is jelenti, hogy mindig az időjárásnak megfelelő lábbelit használjunk, egy esős napon ne azt a darabot vegyük fel, amelyik átereszti a vizet – hiszen amellett, hogy ez a viselő számára is kényelmetlen, a cipő anyagát is roncsolja. 

A legnagyobb fejtörést jellemzően a fehér cipők okozzák, hiszen akármennyire óvatosan lépdel bennük az ember, minden apró szennyeződés foltot hagy rajtuk. A világos színű sportcipő megtisztításához készíthetünk keveréket, amely három evőkanálnyi szódabikarbónából és két evőkanálnyi vízből áll, majd egy fogkefe segítségével máris tisztára súrolhatjuk a koszos részeket.

A bőrcipők eredeti fényét visszahozhatjuk némi bőrhidratáló segítségével. Ezt egy tiszta törölközővel könnyedén felvihetjük a felületre. A nagyobb szennyeződések eltávolításához óvatosan dörzsöljük be a cipőt bőrkímélő szappannal vagy bőrtisztítóval átitatott nedves papírtörlővel! Hagyjuk néhány percig hatni, majd szárítsuk meg szabad levegőn!

Ha nem lakk- vagy velúrcipőről van szó, a fogkrém is csodákat tehet. Lehetőleg átlátszó pasztát válasszunk. Ezt nyomjuk egy puha pamutrongyra, majd körkörös mozdulatokkal oszlassuk el a cipőn. Szükség esetén cipőkefével óvatosan dörzsöljük át a felületet, majd töröljük szárazra a lábbelit.

Cipőtisztítás terén igazi csodafegyver a nedves törlőkendő: a bőrcipőt fényessé, a tornacipő talprészét tisztává varázsolja.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A borítókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.