A megfelelő méretű melltartó fontossága

Talán egy nőnek sem újdonság, hogy a megfelelő melltartó kiválasztása alapvető fontosságú.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 10. 01. 12:33
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintve, hogy a melltartó elsődleges feladata, hogy megtartsa, kiemelje vagy hangsúlyozza mellünket, a méreteinkhez illő választás elengedhetetlen – állítja a diétaésfitnesz.hu cikkírója.

Azonban sajnos sokak által köztudott, hogy a nők jelentős része a mai napig nem a megfelelő típusú és méretű melltartót választja magának. Női fehérnemű esetében a többi ruhadarabtól eltérően egészségügyi okokból is kiemelten fontos a tökéletesen illeszkedő és megfelelő tartást biztosító darab megtalálása. Azonban a melltartó méretek és a rengeteg fajta kosárkialakítás között sokan könnyen elveszünk. Nagy probléma ez, hiszen így nem képes a megfelelő módon illeszkedni, emellett pedig igencsak kényelmetlen érzést is eredményez. Ebben a cikkben mindent megtudhat a megfelelő méretű melltartó fontosságáról és kiválasztásáról, továbbá kis útmutatóval szolgál a tökéletes melltartó megtalálása felé.

Honnan tudhatom, mi a méretem?

Kezdjük talán a legfontosabbal, a melltartó méretének megállapításával. Azt mind tudjuk, hogy a melltartó méret egy számból és egy betűből tevődik össze. Ennek a helyes kiválasztása azonban sok nő számára okoz problémát. Nézzük meg tehát, hogy mit is jelentenek a jelölések. A szám jelzi a mellkasunk kerületét, a betű pedig a kosárméretet. Ezek alapján tudjuk azt is megállapítani, hogy hogyan is kell helyesen kiszámolni az egyénnek megfelelő méretet!

Az eredményhez két mérésre lesz szükség: a mell alatti körméret és a mellbőség lemérésére egy egyszerű centi használatával. Ezt természetesen még a vásárlás előtt, otthon érdemes lemérni. Ha ezzel megvagyunk, tegyük fel, hogy a két szám a 98 és 85. Második lépésként vonjuk ki a két értéket egymásból, ezzel a mi példánkban 13-at kapunk. Erre a három számra lesz szükségünk. A két szám különbözete adja a kosárméretet, a kisebb szám pedig a méretjelzésekben szereplő számmal azonos. Tehát a példánk esetében a megfelelő méret a 85A. Ha a számok megvannak, hogyan is kapjuk meg az A betűt? Egy, a neten is fellelhető mérettáblázattal.

A különbség (centiméterben)

  • 12-13 cm A kosár
  • 14-15 cm B kosár
  • 16-17 cm C kosár
  • 18-19 cm D kosár
  • 20-21 cm E kosár

Ha megvan a megfelelő méret, fontos az ideális típus megtalálása is.

Íme a legkényelmesebb választások

Elsődlegesen, fontos különbséget tennünk merevítős és merevítő nélküli kialakítások között. Az alapvető eltérés a kettő között, hogy a merevítő nélküli kevésbé ad szépen kiemelt formát a melleknek, előnye azonban, hogy sokkal kényelmesebb viseletet tesz lehetővé. Ezzel szemben a merevítő látványosan kiemeli a melleket, ezáltal azonban sokszor kényelmetlenebb viselést eredményez.

Szivaccsal vagy szivacs nélkül?

Másodsorban, találhatunk szivacs nélküli és szivacsos melltartókat. A szivacs nélküli fajták igazán kényelmesek, ideális viselet egyszerű hétköznapokra. A szivacsos megoldás ezzel szemben megemeli a melleket, ezáltal szép dekoltázst létrehozva. Emiatt népszerűségük vitathatatlan. Itt érdemes külön megemlíteni a push-up melltartókat is, amely akár egy-két kosármérettel is nagyobbnak tudja láttatni a melleket. Ezáltal ez a mai napig legnépszerűbb típus, amely rengeteg nő önbizalmán tud javítani.

Végezetül pedig eltérő megoldásokkal találkozhatunk az üzletekben a kosárméret szempontjából is: azaz, hogy mennyit takarnak ténylegesen. Itt négy alapvető típust különböztetünk meg: egész- illetve félkosaras, mélyen kivágott és dekoltált/balconette. Az egészkosaras megoldás a viszonylag hagyományosabb, kényelmesebb fazon, amely ma már talán ritkábban választott. A félkosaras megoldás nevéből adódóan alacsonyabban záródik, mint az egészkosaras társa. Ennek eredményeképpen kevésbé tart biztosan, azonban szexibb megoldás. A mélyen kivágott melltartók a speciális fazonú ruhákhoz és felsőkhöz ideálisak. Végezetül a dekoltált balconette típus az egyik legnépszerűbb szexi kialakításának köszönhetően. Egyenes szabású, melynek pántjai a kosarak mellett kerülnek elhelyezésre. Előnyük, hogy minden formához és mérethez ideálisak. Általában szivacsosak, így optikailag megnövelik a mellméretet.

A fenti alapvető típusok mellett azonban rengeteg, speciális funkció szerinti fajtát találhatunk meg az üzletek polcain. Ha ezek is érdekelnek, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

(Borítókép: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.