Az első és legfontosabb a kiegyensúlyozott táplálkozás
Immunrendszerünket fel kell készítenünk a téli, hideg időszakra. A nemzetközi és hazai ajánlások szerint naponta minimum 400 gramm zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztanunk, egy részüket nyersen. Ez lenne csak a minimum, ennél inkább többet, 600-800 grammot lenne érdemes enni. Törekedjünk rá, hogy fogyasztásunk egyharmada gyümölcsből, kétharmada pedig zöldségfélékből álljon!
A burgonya hazánk kedvelt zöldsége, de magas keményítőtartalma miatt sajnos nem számít bele az ajánlott mennyiségbe.
A környezeti szempontokra is gondolva érdemes arra törekedni, hogy a hazai, illetve az érintett régióra jellemző szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasszuk! Ősszel például ehetünk almát, körtét, szőlőt és sütőtököt.