Amit ma megtehet – őszi immunerősítés

Az őszi-téli időszakban különösen fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk szervezetünk védelmére, így immunrendszerünk megfelelő működésének támogatására. De hogyan tegyük? – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 29. 13:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első és legfontosabb a kiegyensúlyozott táplálkozás

Immunrendszerünket fel kell készítenünk a téli, hideg időszakra. A nemzetközi és hazai ajánlások szerint naponta minimum 400 gramm zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztanunk, egy részüket nyersen. Ez lenne csak a minimum, ennél inkább többet, 600-800 grammot lenne érdemes enni. Törekedjünk rá, hogy fogyasztásunk egyharmada gyümölcsből, kétharmada pedig zöldségfélékből álljon! 

A burgonya hazánk kedvelt zöldsége, de magas keményítőtartalma miatt sajnos nem számít bele az ajánlott mennyiségbe. 

A környezeti szempontokra is gondolva érdemes arra törekedni, hogy a hazai, illetve az érintett régióra jellemző szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasszuk! Ősszel például ehetünk almát, körtét, szőlőt és sütőtököt.

Lehet olyan, hogy valamiből túl sokat eszünk?

Alapvetően a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása során nem kell attól tartani, hogy valamiből túl sokat ennénk. Inkább az az eset fordulhat elő, hogy bármennyire is igyekszünk, a rengeteg napi teendőnk mellett egyszerűen nincs elegendő időnk, energiánk a megfelelő mennyiségű gyümölcs és zöldség fogyasztására.

Ezen kimerítő időszakokban koncentrált formában is segíthetjük a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátásunkat. Ez azt jelenti, hogy kúraszerűen érdemes számunkra megfelelő összetételű gyógyszer-készítményeket vagy étrend-kiegészítőket választanunk.

Amennyiben étrendünk kiegészítéseként különböző készítményeket is alkalmazunk, akkor minden esetben az ajánlott napi mennyiséget szedjük! Szerencsére

a különböző tabletták és kapszulák összetételét úgy fejlesztették ki, hogy az előírt szedési javaslatokat követve a táplálkozás mellett sem lép fel a túladagolás veszélye.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.