Hasznos tanácsok az egészséges fogyáshoz

A divatdiéták gyakran nem passzolnak az ember felgyorsult és mozgalmas életviteléhez. A fogyáshoz és az egészséges életmódhoz a nem az a kulcs, hogy fenntarthatatlan diétákkal sanyargatjuk a testünk, vagy fogyást ígérő szerekre dobunk ki temérdek pénzt – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 08. 8:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfelelő étrend

Fotó: PEXELS

Köztudott, hogy a súlyvesztéshez kalóriadeficit szükséges. Ez azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát kell bevinnünk a szervezetünkbe, mint amennyit elégetünk. Gyakori hibát követünk el, ha drasztikusan lecsökkentjük ételünk mennyiségét, miközben a testünk nem kapja meg a szükséges tápanyagokat. 

Törekedjünk inkább minőségi alapanyagokból készült, változatos ételek fogyasztására. 

Amennyiben segítséget jelent, követhetünk egy már meglévő (egészséges) diétát, de választhatjuk az intuitív szemléletmódot, amely során akkor eszünk, amikor éhesek leszünk, és kizárólag addig, amíg éhségérzetünk fennáll.  

Rendszeres sport

Fotó: PEXELS

Sokak szerint az egészség a konyhában kezdődik, hiszen nincs az a mennyiségű sport, ami ellensúlyoz egy gyorsételektől, cukortól és telített zsírtól duzzadó étrendet. A megfelelő diétával kombinált rendszeres testmozgás viszont látványos változást hozhat nemcsak a fizikumunkban, de a kedélyállapotunkban is. 

A sport megalapozza a pozitív hangulatot, hiszen amellett, hogy örömmel tölthet el, hogy aznap is tettünk valamit az egészségünkért, megnövekedik a szervezetünkben az endorfin mennyisége. 

Emellett a mozgás gyorsíthatja vagy beindíthatja az anyagcserénket és segíthet levezetni a stresszt.

Folyadékbevitel

Fotó: PEXELS

A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele számtalan előnnyel jár. A hidratáltság testi és szellemi egészségünk megőrzése szempontjából egyaránt fontos. Sok pozitív hatása mellett szebb lehet tőle a bőrünk, ráadásul csökkentheti az étvágyunkat. A diéta okozta éhségérzetet a bevitt folyadék teltségérzettel töri meg.

Ha keveset iszunk napközben, akkor jól jöhet egy okostelefonra letölthető applikáció, ami bizonyos időközönként emlékeztet a folyadékpótlásra.

Alvás

Fotó: PEXELS

Az alvás szintén alapvető fontosságú megfelelő testi és szellemi működésünknek. Az elegendő és minőségi alvás segítheti a stresszes helyzetekkel való könnyebb megbírkózást, javíthat a napközbeni összpontosításon és pozitívan támogathatja a testedzések utáni regenerálódást. A fogyás szempontjából is fontos, hogy eleget aludjunk. A Sleep Foundation cikke alapján ugyanis diéta során az alváshiány mérsékelheti a súlycsökkenés mértékét és még a túlevést is ösztönözheti.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: PEXELS

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.