időjárás -1°C Virgil 2021. November 27.
logo

Hasznos tippek a száraz, töredezett hajra

Forrás: GYÓGYZÓNA
2021.10.18. 15:06
Hasznos tippek a száraz, töredezett hajra

A száraz, töredezett haj nagyon sok nő számára problémát jelent, amit nem lehet csak azzal megoldani, hogy egy-két havonta vágatunk a hajunkból. A szép és egészséges hajkorona érdekében jóval több mindent kell bevetni, mint az olló. Sőt, a hajunk is olyan, mint a szervezetünk: sokkal hatásosabb, ha inkább megelőzzük a bajt, mintha a problémát „gyógyítanánk" – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Hiába gondolja erősnek a haját, a napi kopás okozta károsodásokkal szemben védtelen. Ráadásul a hajvégek – melyek a hajszál legrégebbi részei – tovább gyengülhetnek és elveszíthetik védőrétegüket a napi igénybevétel során. A töredezett hajvégek leggyakoribb kiváltó okai:

  • a kémiai eljárások, mint a festés, színezés
  • a hőkezelések, mint a szárítás, vasalás, sütés
  • a túl erős fésülés
  • a nem megfelelő hajápolás

A megfelelő hajápolás

A legfontosabb, hogy a hajszerkezetnek megfelelő termékeket használjon. Olyan sampont, balzsamot, hajvégápolót válasszon, amilyenre a hajának szüksége van! Ez éppúgy fontos, mint például a ránctalanító krémeknél, hiszen 30 évesen sem a 65 év felettieknek szánt krémet keni az arcára. Ha nehezen igazodik ki a termékek között, kérje ki a fodrásza tanácsát. Ha ezzel megvan, jöhet pár olyan részlet, ami apróságnak tűnhet, mégis elengedhetetlen. Hajmosás közben vigyázzon a hajára! A nedves haj különösen sérülékeny. Hajlamosak vagyunk a vizes hajunkat a törülközővel dörzsölni, de ha ezt túl gyakran csináljuk, az nem csak hajhullást, hanem a hajvégek töredezését is okozhatja.

Ne tépje ki a fésű a haját!

Az sem mindegy, hogyan és mivel fésüli a haját. Nem kellemes se nedvesen, se szárazon, amikor a kócos tincsekkel kell küzdeni (göndör hajúaknak még nehezebb dolguk van). Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia (AAD) viszont a széles fogú fésű használatát javasolja. A szélesebb fog lehetővé teszi, hogy a fésű végig csússzon a hajon anélkül, hogy károsítaná a végeit vagy törést okozna.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels