Mexikóban szerezné vissza az egyórás világrekordot a brit

A brit Alex Dowsett november 3-án, a mexikói Aguascalientesben próbálja meg visszaszerezni az egyórás kerékpározás világrekordját.

Forrás: MTI2021. 10. 13. 8:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 esztendős versenyző közölte, amikor 2015 májusában 52,937 kilométerrel világcsúcsot ért el, úgy érezte, hogy maradtak még rejtett tartalékjai. Dowsett már tavaly felkészültnek érezte magát a csúcsdöntésre, de akkor koronavírusos megbetegedése meggátolta ebben, és egy évnek kellett eltelnie, hogy ismét próbát tegyen. Kiemelte: tisztában van azzal, hogy a rekordot tartó belga Victor Campenaerts 55,089 km-es teljesítményével nagyon magasra tette a lécet, de úgy érzi, képes megfelelni ennek a kihívásnak.

Campenaerts rekordja ugyancsak az aguascalientesi velodrómban született, a brit kerekes szerint a helyszín 1887 méteres tengerszint feletti magassága előnyt és hátrányt is jelent.

– A levegő miatt kisebb teljesítményre van szükség, viszont a légzés közben nehezebbé válik. Mindent figyelembe véve azonban több szól mellette, mint ellene – mondta Dowsett, aki órákon át gyakorolt szélcsatornában, és csúcstechnológiás kerékpárja mellett a ruházatát is kifejezetten erre az alkalomra tervezték.

Annak idején Manchesterben tekert rekordja mindössze 36 napot élt meg, mivel honfitársa, Bradley Wiggins Londonban 54,526 km-t teljesített. Campenaerts utóbbi csúcsot döntötte meg 2019. április 16-án.

A borítókép illusztráció (forrás: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.