időjárás 17°C Janka , Zsanett 2023. május 30.
logo

Mexikóban szerezné vissza az egyórás világrekordot a brit

Forrás: MTI
2021.10.13. 08:08 2021.10.13. 14:16
Mexikóban szerezné vissza az egyórás világrekordot a brit

A brit Alex Dowsett november 3-án, a mexikói Aguascalientesben próbálja meg visszaszerezni az egyórás kerékpározás világrekordját.

A 33 esztendős versenyző közölte, amikor 2015 májusában 52,937 kilométerrel világcsúcsot ért el, úgy érezte, hogy maradtak még rejtett tartalékjai. Dowsett már tavaly felkészültnek érezte magát a csúcsdöntésre, de akkor koronavírusos megbetegedése meggátolta ebben, és egy évnek kellett eltelnie, hogy ismét próbát tegyen. Kiemelte: tisztában van azzal, hogy a rekordot tartó belga Victor Campenaerts 55,089 km-es teljesítményével nagyon magasra tette a lécet, de úgy érzi, képes megfelelni ennek a kihívásnak.

Campenaerts rekordja ugyancsak az aguascalientesi velodrómban született, a brit kerekes szerint a helyszín 1887 méteres tengerszint feletti magassága előnyt és hátrányt is jelent.

– A levegő miatt kisebb teljesítményre van szükség, viszont a légzés közben nehezebbé válik. Mindent figyelembe véve azonban több szól mellette, mint ellene – mondta Dowsett, aki órákon át gyakorolt szélcsatornában, és csúcstechnológiás kerékpárja mellett a ruházatát is kifejezetten erre az alkalomra tervezték.

Annak idején Manchesterben tekert rekordja mindössze 36 napot élt meg, mivel honfitársa, Bradley Wiggins Londonban 54,526 km-t teljesített. Campenaerts utóbbi csúcsot döntötte meg 2019. április 16-án.

A borítókép illusztráció (forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.