Mit lehet tenni, hogy ne ráncosodjon a szem?

A legtöbb nő számára kellemetlen ráncokra nem szabad haragudni, hiszen legtöbbször a nevetéstől alakulnak ki, és csupán a bölcsességet jelzik és egy vidám életről tanúskodnak. Arra azonban ügyelhetünk, hogy ne mélyedjenek el idejekorán

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 10. 16. 13:01
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szemünk környékén lévő bőr a legvékonyabb és egyben legérzékenyebb terület az arcunkon – hívja fel a figyelmet a Diétaésfitnesz.hu cikke. Nem véletlenül itt jelennek meg először a múló idő nyomai, az aprócska ráncok. Ha nem vigyázunk, akkor bizony gyorsabban is kialakulhatnak mint azt mi magunk szeretnénk. A szemkörnyéki bőr legnagyobb ellensége az erős napsugár. Ezért ilyenkor nyáron, még komolyabban oda kell figyelnünk a terület ápolására, mint az év többi napján. Különösen a világos, vagyis a kék és zöld szemű hölgyeknek javasolt minőségi napszemüveggel és kalappal védeni a szemüket, mert az erős hunyorgás bizony elmélyíti a szem körüli árkokat. De minden nő számára fontos, hogy ilyenkor nyáron különösen ügyeljen rá, hogy a nap ne szárítsa ki a bőrét, ne hagyjon kitörölhetetlen nyomokat az arcán.

LEGFONTOSABB A MEGELŐZÉS

A szarkalábak kezelését már érdemes egész fiatalon elkezdeni, így megelőzhetjük a bőr kiszáradását és késleltethetjük az öregedés kialakulását. Arra azonban mindig ügyelnünk kell, hogy életkorunknak megfelelő készítményeket válasszunk. Nem szabad ugyanis, hogy bőrünk ellustuljon. Ha idő előtt megismertetjük, a különlegesen erős hatóanyagokkal, a valós ráncok kialakulásánál, már hiába használjuk őket, nem reagál rá a bőr. Ne használjunk tehát huszonévesen negyveneseknek ajánlott szemránckrémeket, mert csak többet ártunk vele mint használunk!

Mindennek eljön a maga ideje 25 éves kor után már gondoskodnunk kell a szem környékéről. Ilyenkor olyan krémeket használjuk, amelyek elsősorban hidratálják az érzékeny felületet, hialuronsavakban gazdagok.

30 év felett már nem árt hatóanyagokban, főként kollagénben gazdagabb, antioxidánsokkal telített, feszesítő szemránckrémet választani.

35 éves kortól kifejezetten intenzív, szemránckrémes ápolást igényel a szemkörnyéki száraz bőr.

FŐ A RENDSZERESSÉG

Az otthoni ápolásban a legfontosabb a rendszeresség. Hetente kétszer, arcradírral távolítsuk el az elhalt hámsejteket az arcunkról, óvatos mozdulatokkal a szemkörnyékéről is. Ezután hidratáló szemkrémmel ujjunk hegyével masszírozzuk át a területet, hogy a görcsös izmokat fellazítsuk, majd kenjük át a bőrt életkorunknak megfelelő szemránckrémmel. Ha minderre hetente egyszer 20 percet szánunk, és időnként meglátogatjuk a kozmetikusunkat, biztos, hogy mindent megtettünk azért, hogy ráncaink megjelenését elkerüljük.

KÖTELEZŐ A HÚSEVÉS!

Bőrünk simasága természetesen a belső harmónián és egészséges életmódon is múlik. A bőr simaságáért elsősorban a C-, E-, D-, és A-vitaminok a felelősek. Ezért nagyon fontos a kiegyensúlyozott étkezés, az hogy soha semmilyen értékes tápanyagot ne vonjunk meg a szervezetünktől. Ebbe pedig belatartozik a mértékletes hús- és halfogyasztás, valamint a növényi hidegen sajtolt olajak használata is.

Jó tudni!

A dohányzás rengeteg C-vitamint és vizet von el a szervezetünkből, ezért nagyon szárítja a bőrt és ugyancsak szerepet játszik a mély ráncok kialakulásában. A rendszeres cigarettázás nem csak a szarkalábakat mélyíti el de a száj körül lévő izmokat is felerősíti és ezen az ercrészen is méj ráncokat vés a bőrbe. Szépségünk érdekében tehát érdemes leszokni erről a több szempontból is káros szenvedélyről.

ÓVATOSAN A SMINKELÉSSEL

Soha ne feküdjünk le kisminkelve! Nemcsak az ágynemű bánja az elmaszatolódott festéket, hanem a bőrünk is! A szemfesték eltűntetésére külön készítmények vannak, amelyekkel kevésbé gyötörjük meg a szemkörnyéki vékony bőrréteget, mint a normál sminklemosóval.

Tipp!

Soha ne vastag alapozóval próbáljuk elfedni ráncainkat, mert csak kiemeljük vele az árkokat. Használjunk inkább speciális hidratáló és ránctalanító korrektorokat, vagy legalább a sminkelés előtt az alapozó alá tegyünk fel egy kis szemránczselét.

A teljes cikk elolvasható a Diéta és Fitnesz oldalán.

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.