Húsz perc otthoni edzés a kerek formákért

Bármilyen formában is vagyunk, egészen biztos, hogy jól jön majd Oczella Eszter profi fitneszversenyző 20 perces, kezdőknek ajánlott videós edzése, ami felszerelés nélkül, otthon is rendszeresen végezhető és akár már 4 hét alatt látványos változások érhetők el vele.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 10. 15. 7:48
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb nő számára a fenék a legkritikusabb terület, sokan elégedetlenek vele. Egy egyszerű, de rendszeresen végzett gyakorlatsor segítségével bárki képes lehet arra, hogy akár már 4 hét alatt látványos változásokat érjen el ezen a kritikus testtájon. A feszes és kerek fenék titkát Oczella Eszter profi fitneszversenyző, a BioTechUSA márkanagykövete árulta el, aki kifejezetten kezdők számára állított össze egy alap gyakorlatokból álló, eszközök nélkül végezhető edzést – derül ki a diétaésfitnesz.hu cikkéből.

MIÉRT EZ AZ EDZÉS ESZTER KEDVENCE?

Eszternek jó oka és saját személyes motivációja van rá, hogy az alsótest edzések szakértőjévé vált:

Mindig nagyon vékony voltam és nem volt nőies az alakom. Szerettem volna ezen változtatni, emiatt az alsótest edzések megszállottja lettem, hetente három alkalommal végzem el ezeket a popsi gyakorlatokat. Bármennyire is elfoglalt vagyok, minden nap szánok időt edzésre. Ha nem jutok el a terembe, akkor otthon oldom meg.

HA OTTHON EDZÜNK, NINCS KIFOGÁS

Sokan azt gondolják, az otthoni edzések nem annyira hatékonyak, de Eszter saját tapasztalataival cáfol rá erre:

Az otthoni edzéstől sokszor nagyobb izomlázam van, mint amikor a teremben dolgozom, éppen ezért azoknak is ajánlom ezt a gyakorlatsort, akik a teremhez szoktak. Az otthonunkban edzeni mentálisan is más, nekem mindig sokkal bensőségesebb és átszellemültebb élmény.

HOGYAN CSINÁLJUK?

A gyakorlatokat szuperszettben végezzük, vagyis 2 gyakorlatot 2-2 körben, 4×15-ös ismétlésekkel. Két gyakorlat között beiktathatunk 1-2 perc pihenést.

A szakember szerint a bemutatott edzés akár már 4 hét után eredményes lehet, ha azt hetente legalább két alkalommal végig tudjuk csinálni. A helyes kivitelezés kulcspontja az agy-izom kapcsolat, aminek eredménye, hogy koncentráltan a farizom dolgozik. Szükség esetén gumiszalaggal és bokasúllyal lehet nehezíteni a feladatokat.

Növelhető a hatékonyság

A mozgás mellett célszerű a tudatos táplálkozásra is ügyelni. Ezeket a popsi gyakorlatokat is azoknak érdemes elkezdeni, akik az étkezésüket is hajlandóak megváltoztatni. Eszter azt tanácsolja, igyunk naponta 3-4 liter folyadékot, valamint kerüljük a finomított cukrokat és a feldolgozott élelmiszereket. Lehetőség szerint minél több friss alapanyagot felhasználva otthon készítsük el az ételeinket, mert így pontosan tudni fogjuk, hogy miből mennyi kerül egy-egy fogásba. Ha igazán látványos eredményre vágyunk, akkor heti 45 perc kardiózást is érdemes beiktatni, ami bármi lehet: lépcsőzés, futás, biciklizés vagy akár gyors gyaloglás is.

Ha szeretnéd növelni a popsi és más edzések hatékonyságát, a kezdés előtt 30 perccel fogyassz L-carnitint. Ha érdekli ennek az adagolása, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.