A kávé az egyik legjobb kozmetikum

Kávé nélkül sokan csak félkarú óriások vagyunk. A fekete lé visszahoz az élők sorába egy átmulatott vagy éppen átdolgozott éjszaka után, valamint segít átvészelni az ebéd utáni kajakómát – egyszerűen imádjuk kortyolgatni. Azonban egyik kedvenc italunkra másképp is tekinthetünk – például szépítőszerként.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 11. 03. 10:28
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt módszert ismerhetünk meg a Diétaésfitnesz.hu cikkében arról, hogyan lehet a kávét a szépségápolásban használni.

Fotó: Pixabay

A KÁVÉ MINT BŐRRADÍR

A koffein nemcsak belsőleg használva hasznos, de a szépségápolásban is, ugyanis külsőleg is bevethetjük. Segít felvenni a küzdelmet a bőrt elcsúfító gödröcskék és a narancsbőr ellen, a radírozás pedig stimulálja és serkenti a vérkeringést. Persze választhatjuk az egyszerűbb utat, és vásárolhatunk a boltokban különböző kávés kozmetikumokat (megannyi márka kínálja, csak győzzünk válogatni), de akár otthon is elkészíthetjük a saját bőrradírunkat. Nagyon egyszerű: keverjünk bőrmegújító bőrradírt egy csészényi kávézaccból és félcsészényi cukorból. Adjunk hozzá egy csésze hidratáló kókuszolajat, majd keverjük el alaposan. Zuhanyozás után dörzsöljük, masszírozzuk körkörös mozdulatokkal a nedves bőrbe, majd öblítsük le.

A KÁVÉ MINT A RAGYOGÓ BŐR ŐRE

Nem kell drága kenceficékre költenünk, ha ragyogó arcbőrt szeretnénk, elég újra csak elővenni az amúgy is kidobásra kárhoztatott zaccot és okosan felhasználni. Készíthetünk otthon maszkot (vagy vehetünk a boltban már kész krémet), az eredmény gyönyörű, ragyogó bőr. Keverjünk össze félcsészényi kávézaccot fél csésze kakaóporral. Adjunk hozzá egy csésze tejet. Kavargassuk az egyveleget, amíg viszonylag sűrű, pasztaszerű anyagot kapunk. Adjunk hozzá egy evőkanál mézet. Miután jól elkevertük, kenjük fel a tiszta arcbőrre és hagyjuk megszáradni – körülbelül 15 percig. Ezután meleg vízzel öblítsük le.

A KÁVÉ MINT A GYÖNYÖRŰ, DÚS HAJ VÉDNÖKE

Hajunk állapotát is javíthatjuk kávéval: kutatások szerint serkenti a hajnövekedést, és kifejezetten kedvező hatással van a hajhagymákra. Az eredmény: dús és ragyogó haj. Ráadásul a barna hajúak pluszelőnnyel számolhatnak, a kávés pakolás nagyszerűen felfrissíti a hajuk színét, ragyogást kölcsönöz majd – mintha csak frissen festették volna. Érdemes tehát hetente egyszer saját készítésű pakolással kényeztetni a fejbőrünket. Egy maroknyi kávézaccot keverjünk el egy kevés hajkondicionálóval, és az így készült krémet masszírozzuk a fejbőrbe. Hagyjuk a fejünkön legalább öt percig, majd bő vízzel mossuk le.

A KÁVÉ MINT AZ ÉGETT BŐR GYÓGYÍTÓJA

Vannak szerencsések, akik az első napsugaraktól gyönyörű, egyenletesen barna bőrszínt kapnak. És vannak, akik pillanatok alatt csúnyán leégnek. A kávé velük is jót tesz: jótékony hatással van a piros, égett bőrre, de megelőzésképpen is kiváló, hiszen a benne lévő antioxidánsok az UV-sugárzással szemben is némi védelmet nyújtanak. (Ez persze nem jelenti azt, hogy teljes mértékben el lehet hagyni a naptejet, ha napozunk.) Ha már megtörtént a baj, hígítsunk fel egy csésze kávét hideg vízzel, majd áztassunk bele valamilyen puha textíliát, és azzal takarjuk le az égett bőrrészeket. Rögtön érezni fogjuk a hűsítő hatást, ráadásul a pír is hamarabb tűnik el, a bőr is gyorsabban gyógyul.

A KÁVÉ MINT SZEMRÁNCKRÉM

Testünk-lelkünk ébresztésében legjobb barátunk lehet a kávé. Nem is gondolnánk, hogy nemcsak az elménket, de a szemünket is „felébresztheti”, segítségével búcsút inthetünk a szem alatti karikáknak. A koffein segít a szem alatti puffadást lelohasztani, illetve eltüntetni és halványabbá tenni a szem alatti sötét karikákat. Áztassunk két vattakorongot jéghideg kávéba. Csavarjuk ki, majd helyezzük a csukott szemhéjakra. Relaxáljunk így, csukott szemmel tíz percet, míg a folyadék a bőrbe szívódik.

(Borítókép: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.