Nem tűnt fel a családnak, hogy kedvenc kutyájuk valójában róka

Rókának bizonyult egy perui család kutyája: a kölyökkorában megvásárolt állatról csak felcseperedése után derült ki, hogy valójában egy pamparóka.

Forrás: MTI2021. 11. 10. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A család Lima központjában vette fél éve a „kiskutyát”, amely a Run Run (Fuss Fuss) nevet kapta, de idővel egyre furcsábban viselkedett, üldözni kezdte a szomszédok baromfijait, és le is ölte őket, amivel magára haragította a szomszédságot.

A család azt hitte, hogy fajtatiszta kölyökkutyát vásároltak. A közelmúltban azonban rá kellett jönniük, hogy egy culpeo pamparókát (Lycalopex culpaeus) fogadtak be.

Run Run közben elszökött gazdáitól, és jelenleg a vadvédelmi szolgálat is keresi, hogy egy vadrezervátumba vagy állatkertbe vigyék.

Lycalopex culpaeus      Fotó: Flickr

Az Andokban élő pamparókának vékony lába, bozontos farka, hegyes feje és feltűnő füle van. A vadvédelmi szolgálat szakértője elmondta, hogy a vadorzók sokféle vaddal kereskednek illegálisan Limában, amelyeket főleg az Amazonas vidékéről rabolnak el. Sok példányt kölyökkorában ejtenek fogságba, szüleiket megölik - mondta a szakember.

Az illegális állatkereskedelem Peruban bűncselekménynek számít, és 3-5 évig terjedő börtönnel büntethető.

Borítókép: Lycalopex culpaeus (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.