Akkora a hiány ebből a krémsajtból, hogy már azért fizet a gyártó, hogy ne vegyék meg

Rendkívül ritka marketingfogással állt elő az amerikai Kraft vállalat, 20 dollárt kap, aki nem süt sütit a krémsajtjukból – írja a vg.hu.

Forrás: vg.hu2021. 12. 16. 13:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes akciót hirdetett meg az amerikai Kraft vállalat, amelynek egyik legismertebb és legkedveltebb terméke, a Philadelphia krémsajt már akkora hiánycikk lett az Egyesült Államokban, hogy több városban hetek óta nem lehet hozzájutni.

A termék ráadásul nem csak szendvicsekre finom, de a karácsonyi sajttorta egyik alap hozzávalója. Most épp ezzel kapcsolatban állt elő egy ötlettel a cég: ha valaki vállalja, hogy nem csinál sajttortát a krémsajtból – illetve nem jut hozzá, vagy egy étteremben másmilyen süteményt fogyaszt –, akkor 20 dollárnyi ajándékot, vagy pénzvisszatérítést kap – írja a CNN.

A meglehetősen érdekes kampányra egy külön weboldalt is létrehoztak, ahol december 17-én és 18-án lehet jelentkezni.Összesen 18 ezer szerencsést sorsol majd ki a Kraft, akik ezután megkapják a cégtől a nekik járó 20 dollárnyi ajándékot, vagy pedig az éttermi számlájukon a más jellegű elfogyasztott sütemény után járó 20 dollárnyi visszatérítést.

A Kraftnak ez azért jó, mert így csökkenti a krémsajt iránti óriási keresletet és ezzel enyhülhet az irtózatos készlethiány, másrészt pedig remek reklámfogás is egyben, hiszen úgy is napirenden tartja a Philadelphiát, hogy nem lehet kapni.

Tavaly egyébként az ünnepek alatt 18 százalékkal ugrott meg a kereslet a krémsajt iránt, így érthető a vállalat aggodalma – derül ki a vg.hu cikkéből.

A cég beszállítója már múlt héten bejelentette, hogy akkora az alapanyaghiány, hogy időnként kénytelenek leállítani a gyártást. A New York-i bagelesek szintén készlethiányra panaszkodtak, pedig a krémsajt a szendvicseik egyik elengedhetetlen hozzávalója. A Kraft most jelentős forrásátcsoportosításokkal próbálja megoldani az ellátási hiányt és abban bíznak, hogy hamarosan lesz elég krémsajt minden vásárló számára.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.