Díjnyertes kampány népszerűsíti a tojásfogyasztást

A magyar iskolások legalább negyede nem reggelizik, ezért tojást sütni tanítják a fiatalokat a Magyar Tojásszövetség kampányában – olvasható a Vaol.hu-n.

Forrás: Mediaworks2021. 12. 16. 9:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Tojásszövetség díjnyertes edukációs kampánya, a rEGGelem idén is népszerű volt a TikTok platformján. Togyela Dominik, Molnár Janka, Kulja András és Steiner László kreatív oktatóvideóit több mint egymillióan látták már a tinédzserek kedvenc közösségi oldalán.

Orvos, fizikus, séf és influenszer tanítja tojást sütni a fiatalokat a Magyar Tojásszövetség díjnyertes kampányában.

A magyar iskolások legalább negyede nem reggelizik, az európai 13 éves diákoknak pedig a  negyven százaléka szintén reggeli nélkül indul iskolába egy 2019-es kutatás szerint. Az eredmények javítása érdekében a legpörgősebb közösségi felületen keresztül tanítják a fiatalokat tojást sütni a Magyar Tojásszövetséggel együttműködve az élet teljesen más területéről érkező tiktokkerek, akiknek szórakoztatva tanító videóit már több mint egymillióan látták.

Reggelizni (még mindig) fontos 

Ha beírjuk a reggeli szót a keresőbe, ez lesz az első kifejezés, amit feldob a rendszer, majd rengeteg találat taglalja, miért is elengedhetetlen, hogy reggelizzünk. A kérdés az, hogy egy tinédzser elolvassa-e bármelyiket is. Talán. És veszi a fáradtságot, hogy ezek után reggelizzen is? Talán. Ez viszont kevés.

A Magyar Tojásszövetség ezért is indította el 2019-ben a rEGGelem ismeretterjesztő általános iskolai programját, amely az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli hasznosságára hívja fel a figyelmet.

2019-ben 15 iskolába és majdnem négyezer felsős diákhoz jutott el a program. Végül a koronavírus helyzet miatt 2020 decemberében a világhelyzethez igazodva új platformra, a TikTokra költözött.

A kampány videói IDE kattintva tekinthetők meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.