Idén így lehet sokkal szebb a karácsonya

Most, az ünnepek közeledtével ne hagyjuk, hogy elsodorjanak a feladatok. Érdemes az alábbi tanácsok közül jó néhányat, vagy az összeset megfogadni, és sokkal könnyebben veszi majd az akadályokat.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 12. 20. 18:31
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év egyik legszebb, de sokszor a legstresszesebb időszaka is a karácsonyi ünnepek ideje. Rohanás, bevásárlás, vendégvárás, sütés-főzés. Azt sem tudja, hol áll a feje? Higgye el, csak önmagán múlik, hogy a karácsony az állandó idegeskedésről, vagy békéről, szeretetről, megnyugvásról szól-e. Adunk néhány tippet: hogyan lehet stresszmentes az ünnep – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

 

NE ADJON FEL MINDENT!

Mindenki tudja, hogy sok a feladat és rengeteg időt igényel az előkészítés, de a karácsonyi készülődés közepette se feledkezzünk el a pihenésről. A mézeskalácssütés és az ajándékvásárlási túra közben bátran, lelkiismeret-furdalás nélkül iktassunk be szüneteket.

 

MÁSOKKAL EGYÜTT KÖNNYEBB

Egy percig se gondolkozzunk azon, hogy kérjünk-e segítséget a családtól, vagy elfogadjuk-e a mások által nyújtott segítő kezet. Egyáltalán nem kell mindent egyedül csinálnunk. A közös süteménykészítés remek családi program, a közös lakásdíszítés is jó móka lehet és a bevásárlás is könnyebben megy, ha nem egyedül kell szembeszállnunk a cipekedés nehézségével.

 

VÁSÁRLÁS NYUGODTAN

Talán még most sem késő arról dönteni, hogy nem mi magunk fogjuk bejárni a várost a karácsonyi ajándékozás hozzávalóiért, hanem igénybe vesszük valamelyik internetes cég szolgáltatását.

 

ÁLLJUNK MEG EGY PERCRE

Ha már nagyon belefáradtunk az ajándékok utáni rohangálásba, ha már tele az orrunk a sütemény illatával és épp esélytelennek tűnik a karácsonyi díszek kiválogatása, tegyük félre egy kicsit a készülődést és iktassunk be valami olyan programot, amire régóta vágytunk. Menjünk el egy fürdőbe, masszíroztassuk meg magunkat, kérjünk valamilyen nyugtató kezelést.

 

ÉRJÜK BE KEVESEBBEL

A legfontosabb, hogy ne akarjunk többet és jobbat, mint amire képesek vagyunk. Nem nekünk kell megszervezni a világ legnagyobb karácsonyi ünnepségét, nem nekünk kell megsütni a legtöbb süteményt és megvenni a legtöbb ajándékot. Annyit süssünk és főzzünk, amennyit kényelmesen meg tudunk csinálni.

A teljes cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.