Ők a világ legegészségesebb emberei, lesse el a titkukat!

A világ különböző pontjain más-más trükkökkel tartják formában magukat a hölgyek.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 12. 08. 16:19
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ különböző pontjain más-más trükkökkel tartják formában magukat a hölgyek – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

FRANCIAORSZÁG

A minőség és nem a mennyiség számít

A franciák esküsznek rá, hogy csak jó minőségű ételt szabad enni. Az evés számukra nem csak az éhség csillapítását jelenti, szeretik élvezni az ízeket. Soha nem esznek rohanva, az étkezést társasági eseménynek, nyugodt pillanatnak tekintik. Ha csak tehetik, frissen elkészített étel kerül az asztalukra, és elutasítják a késztermékeket, a nassolást.

TIPP

  • A rendszeres, háromóránkénti, kis adagos evéssel – reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora – elkerülhetjük, hogy gyomrunk túlterhelt legyen.
  • Felejtsük el a mesterséges ételízesítőket és színezékeket. Ha csak tehetjük, készítsünk főtt ételt és édességeket.
  • Egy-egy pohár jó minőségű bort nyugodtan megengedhetünk magunknak, de ne fogyasszunk rendszeresen alkoholt!

JAPÁN

Igyunk zöld teát

Annak, aki a hosszú élet receptjét keresi, mindenképpen érdemes egy kicsit tanulmányoznia a japán emberek szokásait. 24 éve vezetik a legmagasabb átlagéletkor listáját. A kutatók szerint az egyik titok étkezési szokásaikban, vagyis a rengeteg zöldség, hal, rizs és szója fogyasztásban rejlik. Nem is beszélve az antioxidánsokban bővelkedő zöld teáról, ami szintén a mindennapjaik elengedhetetlen része. Nem csoda, hogy a daganatos megbetegedése,k valamint a szív- és érrendszeri problémák is messze elkerülik a szigetország lakóit.

TIPP

  • Igyunk rendszeresen zöld teát. Azt azonban nem árt tudni, hogy ez a teafajta csak akkor őrzi meg hatóanyagait, ha nem forrázzuk le! Elegendő 70-80 fokos vízzel leönteni.
  • Próbáljunk meg minden étkezésünk mellé friss zöldséget is fogyasztani, nyersen vagy párolva, hiszen ezek lúgosítják leginkább a szervezetet.

OLASZORSZÁG

Legyen időnk a családunkra és a barátainkra

A vidám olasz emberek számára nagyon fontos a családi összetartozás. Mindig pozitívan gondolkodnak, mindenkivel barátságosan és mosolygósan viselkednek. Képesek könnyedebben venni az akadályokat, és keresik az alkalmakat, hogy szabadidejüket barátaikkal együtt vidáman töltsék el.

TIPP

  • A szakemberek a gazdasági válság egyik megoldásának tekintik a nagy család és a barátok összefogását.
  • Külföldön a gyerekeknek a középiskolában tananyag a szociális érzékenység. Vagyis benne van az órarendjükben, hogy megtanítják őket másoknak segíteni. Kórházakba, árvaházakba, állatmenhelyre járnak, és ott minden évben alkalmi, ingyenes munkákat végeznek. A rászorulókon való segítés és a közösségi jótékony feladatok számukra a lelki egészség része. Ezért ha a családunkra és a barátainkra fordított időnk mellett marad időnk legalább egy évben egyszer vállaljunk valamilyen szociális munkát is!

FINNORSZÁG

Töltsünk minél több időt a szabadban

A finnek télen is ragaszkodnak a mozgáshoz. Rájöttek ugyanis, hogy aki a szabadban sportol, az sokkal kevésbé fázós, és szervezetét is hozzászoktatja az időjáráshoz. Ráadásul a természetes fény nagyon fontos a szervezetnek, attól ugyanis az immunrendszer megerősödik és nem fázunk olyan könnyen meg, elkerülhetjük az őszi és téli betegségeket.

TIPP

  • Hétvégenként rendszeresen járjunk kirándulni és sétálni. Ősszel és télen sem szabad bezárkózni, mert legalább annyira fontos a friss levegő a szervezet számára, mint a helyes táplálkozás.
  • Remek kerékpáros vagy gyalogos túrákat találhatunk a Túra.lap.hu oldalon, de talán már most érdemes a téli síeléshez is szállásokat keresni a Síelés.lap.hu internetes oldalon.
  • Egy kiadós kertészkedés is átmozgatja az egész testet. Kutatások szerint sokkal egészségesebbek azok az emberek, akik rendszeresen szorgoskodnak a kertben.

INDIA

Gyógyító fűszerek

Indiában rengeteg gyógyhatású fűszert fogyasztanak az emberek nap mint nap. A fahéj, az ánizs, az édeskömény, a koriander, a kurkuma mind antioxidáns, gyulladásgátló, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású, ami segíthet a rák, a cukorbetegség, az ízületi gyulladások, az Alzheimer-kór és más betegségek kezelésében is.

TIPP

  • Vásároljunk ázsiai szakácskönyveket, ismerkedjünk meg az indiai konyhával, mely rengeteg zöldséget és fűszert használ.
  • Akárcsak Indiában, együnk rendszeresen fokhagymát vagy fokhagymás ételeket. Főzés közben mindig a fokhagymát tegyük utoljára az ételbe, így nem illannak el belőle a hatóanyagok.
  • A kávénk tetejére szórjunk mindig egy kis fahéjat.

IZLAND

Együnk halat

Az Izlandon élő emberek szinte naponta esznek halat. A halban levő esszenciális zsírsavak, az omega–3 és az omega–6 segít az agyvérzés, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A hal ásványi anyagokban is gazdag, valamint B-vitaminokat is tartalmaz. Mindezek segítik az izmok működését, szabályozzák a zsírlerakódást, így hatással vannak az ideális testsúly megtartására, rugalmasan tartják a bőrt, és szabályozzák a koleszterinszintet.

TIPP

  • Hetente legalább egyszer együnk halat, amit párolva vagy grillen sütve készítsünk el. A panírozott, olajban kisütött és előre elkészített halakat, ha lehet, kerüljük el!
  • Ha nem szeretjük a halat, akkor is van megoldás. A lenolaj, a dióolaj, a mogyoróolaj is tartalmaz telítetlen zsírsavakat, amelyek elengedhetetlen részei az egészséges táplálkozásnak.
  • Vásároljunk omega–3 vagy omega–6 tartalmú táplálékkiegészítő tablettákat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.