időjárás 15°C Malvin 2022. október 1.
logo

A felhők felett, hőlégballonok közé feszített hevederen született új világcsúcs

Forrás: Csupasport
2022.01.31. 08:34 2022.01.31. 18:51
A felhők felett, hőlégballonok közé feszített hevederen született új világcsúcs

Egy brazil extrém sportoló megdöntötte a világrekordot, közel kétezer méter magasan sétált egy hőlégballonok közé kifeszített hevederen – olvasható a CsupaSport cikkében.

A 34 éves brazil Rafael Bridi 2010 óta hódol a slackline-nak, amelyet talán kötéltáncnak fordíthatnánk, de valójában nincs magyar megfelelője.

Az elmúlt években egyre nagyobb kihívásokat állított maga elé, s most ért a csúcsra. Hazájában barátaival két hőlégballonnal a Praia Grandét borító felhők fölé emelkedtek, ő pedig 1860 méter magasan egy kifeszített hevederen átsétált egyikről a másikra.

„Szeretem azokat a rekordokat, amelyeket nehéz megdönteni – nyilatkozta Bridi. – Nagyon fontos nekem, hogy ha csinálok valamit, mindent részletre figyeljek, az elmúlt években ez jellemezte az elhivatottságomat a sport és különösen a biztonság iránt.”

Mindig a legjobb felszereléssel, a legjobb csapattal és a legkorszerűbb technikai tudással vágok neki a kihívásoknak.

A korábbi világrekordot Niklas Winter tartotta, aki 2017 májusában ugyancsak két hőlégballon között 1400 méter magasan sétált tizenöt métert.

Borítókép: képernyőkép (Fotó: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.