A felhők felett, hőlégballonok közé feszített hevederen született új világcsúcs

Egy brazil extrém sportoló megdöntötte a világrekordot, közel kétezer méter magasan sétált egy hőlégballonok közé kifeszített hevederen – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: Csupasport2022. 01. 31. 8:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves brazil Rafael Bridi 2010 óta hódol a slackline-nak, amelyet talán kötéltáncnak fordíthatnánk, de valójában nincs magyar megfelelője.

Az elmúlt években egyre nagyobb kihívásokat állított maga elé, s most ért a csúcsra. Hazájában barátaival két hőlégballonnal a Praia Grandét borító felhők fölé emelkedtek, ő pedig 1860 méter magasan egy kifeszített hevederen átsétált egyikről a másikra.

„Szeretem azokat a rekordokat, amelyeket nehéz megdönteni – nyilatkozta Bridi. – Nagyon fontos nekem, hogy ha csinálok valamit, mindent részletre figyeljek, az elmúlt években ez jellemezte az elhivatottságomat a sport és különösen a biztonság iránt.”

Mindig a legjobb felszereléssel, a legjobb csapattal és a legkorszerűbb technikai tudással vágok neki a kihívásoknak.

A korábbi világrekordot Niklas Winter tartotta, aki 2017 májusában ugyancsak két hőlégballon között 1400 méter magasan sétált tizenöt métert.

Borítókép: képernyőkép (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.