időjárás 3°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Sziklamászóból lett bázisugró lőtte a múlt év legmenőbb szelfijét

Forrás: CSUPASPORT
2022.01.03. 16:30 2022.01.03. 17:31
Sziklamászóból lett bázisugró lőtte a múlt év legmenőbb szelfijét

Több mint ötmillió forintot kapott egy videójáért a norvég bázisugró Espen Fadnes, aki az arcát videózta zuhanás közben – olvasható a CsupaSport cikkében.

Espen Fadnes a norvégiai Troll Wall nevű óriási és hírhedt sziklafal közelében nőtt fel, édesapja ugyanis sziklamászóként sokszor vitte magával. Ő maga is egyre jobb lett, és miközben újabb és nehezebb sziklautakat mászott meg, kamaszkorában meglátott egy fényképet bázisugrókról, ami annyira megtetszett neki, hogy elkezdett érdeklődni iránta.

Alig húszévesen próbálta ki először az ejtőernyőzést, 2001-ben pedig a bázisugrást – ugyanazokról a sziklákról kezdett el lefelé ugrálni, amelyeken addig felfelé mászott…

Egy ideig csak hazájában, Norvégiában űzte ezt az extrém sportot, idővel azonban nevet szerzett, a világ minden tájáról keresték, és egyre jobban elsajátította a siklóruhás repülést (wingsuit), amelyben ma vitán felül az egyik legjobb.

Volt norvég bajnok, világkupagyőztes és világbajnok, évek óta népszerűsíti a sportágat és oktatja az érdeklődőket a biztonságos bázisugrásra, valamint látványos videókat készít, hogy az emberekhez közelebb hozza a repülés élményét.

A legutóbbi annyira jól sikerült, hogy a GoPro éves versenyén az egyik díjazott lett, és 16 139 dollárt kapott érte, azaz valamivel több, mint ötmillió forintot. Egy sisakra szerelhető kamerával az arcát vette bázisugrás közben, az így készült videó pedig elég jól visszaadja az élményt.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Espen Fadnes (Fotó: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.