Profi bázisugróként a sziklamászás is biztonságosabb

Dean Potter az egyik legismertebb sziklamászó és bázisugró volt, sőt előfordult, hogy vegyítette a két extrém sportágat – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 12. 15. 13:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Dean Potter az egyik legismertebb sziklamászóként számos veszélyes szólómászást hajtott végre a Yosemite Nemzeti Parkban, forradalmasítva az extrém sportágat.

De ez nem volt elég neki, a bázisugrás is a kedvenc időtöltései közé tartozott, ezért elkezdett gondolkodni, hogyan ötvözhetné a szólósziklamászással.

Addig gondolkodott rajta, míg meg is találta a tökéletes megoldást egy a hátára csatolható kis zsákban, amelyben egy összehajtott ernyő lapult, de nem volt akkora súlya, hogy érdemben nehezítse a szólómászást.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.