időjárás 1°C Aranka 2023. február 8.
logo

A szakemberek szerint a függőségeink lesznek fókuszban 2022-ben

Forrás: Origo
2022.01.29. 16:14 2022.01.29. 16:28
A szakemberek szerint a függőségeink lesznek fókuszban 2022-ben

A „Minden lépés számít” kihívás keretein belül egy újabb panelbeszélgetéssel jelentkezett az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom a Corvinus egyetemről. A beszélgetés alaptémáját Marian Salzman trendkutató tanulmánya határozta meg.

A beszélgetés fókuszában a mentális egészség megőrzése állt

Marian Salzman jövőkutató, a Trends 2022 tanulmány szerzője arra figyelmeztet, hogy a lezárások, a klímaváltozás miatt érzett aggodalom, a különféle zajos társadalmi mozgalmak felemelkedése és az ezek nyomán erősödő polarizáció együttesen mentális kimerültséget, aggodalmat okoznak, ezért növekednek a különböző függőségek, a szorongás, sőt az öngyilkossági ráta is.

Egy panelbeszélgetés keretein belül Kende-Hofherr Krisztina szakemberekkel boncolgatta a változásokat és azt, hogy mit lehet tenni 2022-ben a mentális egészségünkért.

Meghívott vendégei közt volt, dr. Almási Kitti pszichológus, dr. Halmy Eszter, az Elhízástudományi Társaság elnöke, dr. Petke Zsolt addiktológus szakember és dr. Toldy-Schedel Emil, az Ártalomcsökkentési Társaság elnöke.

A szakemberek szerint a függőségeinkre a fokozatosság révén lehet hosszú távú megoldásokat találni.

A panelbeszélgetés visszanézhető az EHTM YouTube-csatornáján.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.