Így segíthet a testének az ünnepek alatti nagy evések után

Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk többet enni a kelleténél, hisz megannyi ínycsiklandó finomság kerül az asztalra, és a szilveszteri italok sem kímélik a májat.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 01. 06. 8:49
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Az ünnepek alatti nagy evések után az újév első napjaiban nem árt egy kicsit méregteleníteni a szervezetet – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

 

1. LÉPÉS: TÖBBSZÖR KEVESEBBET

Az emésztőrendszer már akkor is regenerálódni kezd, ha egyszerre nem eszünk túl sokat. Kövessük a „többször keveset” elvét, étkezzünk naponta ötször, de csak kisebb adag ételt fogyasszunk el egyszerre. Hús helyett válasszunk zöldségféléket. Készítsünk avokádó krémet fokhagymával és pár csepp citromlével, így egy tökéletes májvédő ételt kapunk. Ne feledkezzünk el a bőséges folyadékbevitelről sem!

 

2. LÉPÉS: ELŐ A GYÓGYFÜVEKKEL

Étkezés előtt egy órával igyunk meg egy pohár gyógyteát. Ez az alábbi gyógynövények egyikéből készíthető el: cickafark, kamilla, hárs, csalán vagy orbáncfű. Ezek nyugtatóan hatnak a gyomorra és vízhajtó hatásuknak köszönhetően segítik a máj tisztulását. Negyed liter vízhez tegyünk egy púpozott teáskanál gyógynövényt, melyet forrázzunk le és pár percig hagyjuk állni.

Gyógyteaszűréshez, fémszűrő helyett használjunk műanyagból készült szűrőt, mert így nem sérülnek a növényekből kioldódott gyógyhatású illóolajok.

3. LÉPÉS: MÉREGTELENÍTŐ FÜRDŐ

A másnapossággal járó fejfájás is enyhíthető ezzel a kellemes fürdővel, de a májtisztító kúrához is jól jöhet. A borókafenyő olaja hatásosan enyhíti a másnaposság tüneteit és segíti a szervezet méregtelenítési folyamatát. Tegyünk 5 csepp borókafenyő illóolajat a fürdővízbe és keverjük el alaposan.

 

4. LÉPÉS: JÖHET EGY JÓ KÉZMASSZÁZS

A máj működését masszírozással is erősíthetjük. Jobb kézen közvetlenül a kisujj alatti párnácskán illetve a jobb lábon szintén a kisujj alatti párnácskán található a máj reflexzónája. Ezen területeken keressük meg az érzékeny pontokat, melyeket hüvelykujjunk segítségével nyomkodjunk át alaposan, masszírozzuk ki onnan a fájdalmat.

Ha érdekli egy remek méregtelenítő ital receptje is, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.