A lapos has elérhető! Az ünnepek után vágjunk bele!

Mit tehetünk, ha az úszógumink makacsul ragaszkodik hozzánk? Vagy megszeretjük, vagy meghozunk egy döntést.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 12. 27. 12:30
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hasi zsírpárnák eltüntetése kitartó munkával elérhető, de mindenképpen be kell tartani hozzá néhány fontos szabályt. A diétaésfitnesz.hu csapata összeszedte, melyek ezek!

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mindenkinek van valamennyi zsír a hastájékán. Még azoknak is, akiknek a hasa teljesen laposnak tűnik. Ez normális jelenség. De jó tudni, hogy a túl sok hasi zsír már komoly hatással lehet az egészségre. Nagyon nagy lesz a kockázata a 2-es típusú cukorbetegségnek, a szívbetegségnek, a szellemi hanyatlásnak, és bizonyos rákos megbetegedéseknek, köztük a mellráknak és a vastagbélráknak.

Azzal semmi újat nem mondunk, hogy a kulcs a megfelelő táplálkozás és a kardiomozgás kombinációja. A cukrot visszavonhatatlanul száműznünk kell, ha valóban kisebb pocakot szeretnénk, vagy ha még lehetséges, egészen lapos hasat.

A TILTÓLISTA

Bizony, számolnunk kell azzal, hogy lesz néhány élelmiszer, amit kerülnünk kell. Ezek közé tartozik a fehér kenyér, minden fehér lisztes péksütemény és cukrozott élelmiszer.

TARTSUK SZEMMEL AZ ADAGOT!

A vékony emberek sokkal jobban látják, hogy mekkora adagra van szükségük, nem akarnak rosszul lenni. A túlsúlyosak viszont gyakran esznek egészen a rosszullétig, sokszor kétszer annyit fogyasztanak, mint amennyi elegendő lenne. A legegyszerűbb módszer az ésszerű adag betartásához a kistányér. Egy adag leves után egy kistányérnyi főétel untig elég.

EGYÜNK TÖBB FEHÉRJÉT!

A fehérjében gazdag ételek egyrészt nem hizlalnak, csökkentik a sóvárgást, másrészt tartós telítettséget adnak. Az eddig megszokott szénhidrát-fehérje arányt toljuk el a fehérje javára. A gyakorlatban ez úgy fest, hogy a grillezett hús mellé úgy 2 darabka steakburgonyát tegyünk meg egy újabb szelet húst. a reggeli szendvicsnél felezzük a teljes őrlésű kenyéradagot és tegyünk mellé plusz egy tojást. Egyes kutatások szerint, akik jó minőségű fehérjét fogyasztanak, azoknak sokkal könnyebben megy a hasi zsír leadása.

NINCS FELMENTÉS!

Következetesen tartsunk ki az elveink mellett. ha diétázunk, akkor ne legyen kivétel a családi ünnep vagy egy sikeres vizsga sem. Ünnepelhetünk étellel is, válasszunk egy menő helyet, és együnk ott valami salátakülönlegességet vagy olyan húsételt, amelyet otthon nem tudnánk elkészíteni. nem kell a gasztromániánkról lemondani, csak a mennyiséget értékes minőséggé átalakítani.

EGYÜNK TISZTÁN!

Ez az új mozgalom arra biztatja követőit, hogy olyan ételeket egyenek, amelyekről pontosan tudják, miből vannak. Kerülik a zacskós és a készételeket, a cukorral, adalékokkal dúsított élelmiszereket, mindazt, ami már egyáltalán nem hasonlít eredeti formájára. Húsokat, salátákat, zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket ajánlanak, és az otthoni főzést.

GYALOG MINDENHOVA

A gyaloglásról hajlamosak vagyunk megfeledkezni, gyakran nagyobb tehernek tűnik, mint elmenni egy edzőterembe. Pedig napi fél óra tempós séta nagyon hasznos kardiomozgásnak számít. Ha mindennap rászánnánk magunkat, normál étrend mellett néhány hónap után akár 20 felesleges kilótól is megszabadulhatnánk.

KEVERJÜK A MOZGÁSFORMÁKAT!

Ha edzőterembe járunk, ügyeljünk arra, hogy minél többféle variációban erősítsünk bizonyos izomcsoportokat. Nagyon hatékonyak a szuperszettek, amelyeknél mind az alsó-, mind a felsőtest sorra kerül.

DÖNTSÜK MEG A REKORDJAINKAT!

Ha egyszer 30 perc alatt 3 km-t gyalogoltunk, akkor legközelebb tegyünk rá még 300 métert. Mindig igyekezzünk növelni a teljesítményünket, ha nem is mindennap, legalább hétről hétre. A teljes erőbedobással végzett gyakorlatok sokkal hatékonyabban csökkentik a hasi zsírt, mint a lötyögve spinningelés vagy a csacsogó edzés, amikor többet beszélgetünk, mint amennyit a gépeket mozgatjuk.

MOZOGJUNK VAKON!

Ha szeretjük az elliptikus trénert, végezzük csukott szemel a gyakorlatokat. A vizuális visszajelzések nélkül az izmok keményebben dolgoznak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.