Zsírégető ételek, amelyek segítenek a fogyásban

Számtalan olyan étel létezik, amelynek rendszeres fogyasztásától ugrásszerűen apadhatnak a kilogrammok.

Forrás: Csupasport.hu2022. 03. 16. 8:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zsírégető élelmiszerek ráadásul nemcsak egészségesek, hanem finomak is – derül ki a Csupasport.hu cikkéből.

 

Diófélék

Az olajos magvak rengeteg zsírt tartalmaznak, de segítik a zsírégetést. A dió, a makadámia, a mandula és a pekándió egészséges zsírokkal és vitaminokkal teli, sőt tápanyagokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdagok. Mindezek biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjét és rostot, segítenek a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában, illetve elősegítik a fogyást.

 

Brokkoli

A brokkoli kalóriatartalma kevés, de tele van rostokkal, ennek köszönhetően felgyorsítja az emésztést. Ráadásul ez a zöldség rengeteg vitamint is tartalmaz, antioxidáns hatása van, vagyis rendszeres fogyasztásával számos betegség kialakulása megelőzhető.

 

 

Avokádó

Az avokádótól sokan tartanak, mert zsírt tartalmaz, viszont csak egészséges zsírokat, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre. Az avokádó csökkenti az éhséget, ha reggelire fogyasztod, sokkal később leszel éhes. A gyümölcsben található vitaminok és telítetlen zsírsavak felpörgetik az anyagcserét és gyorsítják a zsírégetést.

 

Bogyós gyümölcsök

Aprók, de hatalmas erő rejlik bennük. A málna, az eper, az áfonya, sőt a gojibogyó is rengeteg vitamint és ásványi anyagot, valamint antioxidánst tartalmaz. Mindemellett lassítják a szénhidrátok felszívódását, szabályozzák a vércukorszintet, a diétába egyszerűen beiktatható, túróval vagy zabkásával is fogyasztható.

 

Alma

Az orvosok, táplálkozási szakemberek nem véletlenül ajánlják, hogy minden nap egyél meg egy almát. Az alma gazdag a pektin nevű, vízben oldható rostban, amely teltségérzetet biztosít. Szakemberek szerint különösen a Granny Smith nevű almát, azaz a zöldalmát érdemes enni, mert magas polifenom és alacsony szénhidráttartalma miatt még inkább zsírégető.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.