időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Ismét megrendezik a nemzetközi Mosonshow nevű makettkiállítás és versenyt

Forrás: MTI
2022.04.17. 18:04 2022.04.17. 18:31
Ismét megrendezik a nemzetközi Mosonshow nevű makettkiállítás és versenyt

Két év kihagyás után idén ismét megrendezi a Mosonmagyaróvári Makettező Klub a nemzetközi kiállítást és versenyt április 23-án és 24-én – tájékoztatta a klub elnöke az MTI-t.

Egresi András emlékeztetett, hogy az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatti korlátozások nem tették lehetővé az esemény megrendezését.

A 24. alkalommal életre hívott kiállításnak és versenynek ezúttal is az UFM Aréna ad otthont.

Eddig mintegy négyszáz nevezés érkezett, de a szervezők április 19-ig még várják a jelentkezőket.

Egresi András elmondta, hogy a háború miatt Oroszországból és Ukrajnából ezúttal nem érkeznek kiállítók, ugyanakkor Brazíliából, Thaiföldről és Európa valamennyi országából jelentkeztek kiállítók a megmérettetésre.

A versenyen hetven kategóriában indulhatnak a nevezők, egyebek mellett harcjárművekkel, repülőkkel, figurákkal, polgári járművekkel vagy hajók kicsinyített másaival.

A versenyen a kategóriák zsűrijei azt figyelik, hogy a makettek élethűek legyenek, akár a jellemző kopásokkal, sérülésekkel együtt.

Egresi András elmondta azt is, hogy az esemény egyik látványos és különleges eleme lesz a mintegy két méter széles, gyufaszálakból megépített Boeing típusú repülőgép.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: mosonvarmegye.net)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.