Korlátozzák Amerikában, meddig ugathatnak a kutyák

A döbbenetes rendeletet egy Chicago-közeli városban vezetik be – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Forrás: Vg.hu2022. 05. 17. 16:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztően szigorú zajrendeletet vezet be az egyesült államokbeli Chicago város közelében lévő település. Aurorában ugyanis ugyanis a helyi önkormányzati képviselők megszavazták, hogy reggel 7 és este 10 óra között maximum 15 percig ugathat egy kutya – írja a Fox News című amerikai lap helyi oldala. 

Ha ennél hosszabb ideig hangoskodik egy négylábú, akkor a gazdája súlyos bírságra, 100 dolláros büntetésre számíthat. Ehhez nem kell más, csak annyi, hogy a szomszédok ezt valamilyen módon rögzítsék, vagy legalábbis szerezzenek több tanút is a törvényszegés bizonyítására. 

Aurora vezetése ezenfelül azt is limitálta, hogy egy háztartásban hány kutya és macska lehet egyszerre. Ezek alapján egy családnak négy házi kedvence lehet, egy fajtából pedig maximum kettő, azaz a törvény szerint csak két kutyát és két macskát lehet tartani, de ugyanez a rendelet vonatkozik a nyulakra, görényekre, tengerimalacokra és hörcsögökre is. 

Ez természetesen csak az újonnan beszerzett kedvencekre vonatkozik, tehát a már meglévő állatokat nem kell tömegével leölni a törvény szerint. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.