Elkészült a szigetvári várat körülvevő park felújítása

Befejeződött a 2016-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított szigetvári Zrínyi-várat körülvevő, csaknem nyolchektáros várpark felújítása – tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat szerdán az MTI-t.

Forrás: MTI2022. 07. 27. 12:03
null
Szigetvár, 2020. július 24. A szigetvári vár a mintegy másfél milliárd forintos turisztikai fejlesztése alapkõletételének napján, 2020. július 24-én. Megújult várkerttel, várfalsétánnyal és különleges, interaktív kiállítással is várja a látogatókat a szigetvári vár 2022. második felében. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert el 340 millió forint európai uniós támogatást a szigetvári önkormányzat és konzorciumi partnere, a megyei önkormányzat.

A tavaly óta zajló beruházás során a Zrínyi-várat körülvevő, csaknem nyolchektáros parkban megújították a növényeket, a sétaútvonalakat, a közvilágítást és új utcabútorokat helyeztek el. Futókör és játszótér is épült, térfigyelő kamerarendszert telepítettek, valamint a látogatók fogadására, illetve a vendéglátó egységek számára alkalmas pavilonokat építettek.

A fejlesztés részeként megújították az Almás-patakon átívelő hidakat is, a parkolóhelyek elérését szolgáló útvonalakat pedig burkolattal látják el.

Borítókép: A szigetvári vár a mintegy másfél milliárd forintos turisztikai fejlesztése alapkőletételének napján, 2020. július 24-én (Fotó: MTI/Varga György)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.