Hogyan lesz dús és egészséges a haj?

Érdemes vitaminokban, fehérjében, vasban gazdag ételeket fogyasztani, ettől a haj is dúsabb lehet – írja a Fejér megyei hírportál, a feol.hu.

Forrás: feol.hu - MEDIAWORKS2022. 07. 18. 19:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfosztja a hajat a természetes fényétől, ha naponta mossuk. Ilyenkor ne használjunk sampont csak minden második nap. 

Lefekvés előtt masszírozzuk át a hajtöveket.

Nagyon kellemes érzés, és serkenti a vérkeringést, segítve a hajat a növekedésben - írja a Diéta és fitnesz.

Engedjük megszáradni

Nem kell minden egyes hajmosás után feltétlenül hajszárítót, hajvasalót használni. Hajtöredezéshez és ritkuláshoz vezethet. 

Engedjük, hogy időnként természetesen megszáradjon a hajunk.

Amennyiben hormonszint változás bármely szakaszában vagyunk – például állapotosság után, vagy menopauza idején –, ez oka lehet az esetleges hajhullásnak. Tehát ha ismerjük az okot, könnyebben tudjuk kezelni. Érdemes ilyenkor szakemberrel is beszélni, mert nagy eséllyel még visszanyerhetünk valamennyit a hajkoronából. Ezekben az időszakokban kényeztessük magunkat és a fejbőrt. Használjunk több, természetes anyagú táplálószert, hajpakolást.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.