időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Hogyan kerül egy krosszmotor a hullámlovasok közé?

Forrás: CsupaSport
2022.09.05. 07:27 2022.09.05. 17:31
Hogyan kerül egy krosszmotor a hullámlovasok közé?

Robbie Maddison kitalált egy extrém sportot azoknak, akik szeretnek szörfözni és krosszmotorozni is, de külön-külön nem tudnak elég idő szakítani mindkettőre – olvasható a CsupaSport cikkében.

Az ausztrál Robbie Maddison két éven át készült arra, hogy motorjával tökéletesen tudjon egyensúlyozni a vízen, miközben tetőtől talpig motorosfelszerelésbe öltözve a kerekekre erősített deszkán siklik a hullámokon.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a videón látható utolsó kísérleténél – saját bevallása szerint – a sportoló majdnem életét vesztette az arroganciája miatt, ugyanis rosszul mérte fel saját képességeit és az óriáshullám méretét.

Nyomasztó érzés látni, ahogy egy ekkora hullám tornyosul föléd, és nincs esélyed lehagyni. Türelmesen meg kellett várnom, hogy fenékbe rúgjon. Felkapott és elsodort a motorommal együtt, az összes levegő kiment a tüdőmből, én pedig feladtam a harcot. De aztán ösztönösen újra levegőt vettem, kinyitottam a szemem, majd amikor szembejött a következő hullám, újra elsötétült és fél percre kiesett minden.

Négy hullám sodorta el egymás után, rádión nem jött válasz a parton állóknak, és a helikopter sem jelzett nekik, hogy látná Maddisont. A felesége teljesen megrémült, de szerencsére meglett a férje, járulékos veszteséggel: csak a motorja tört ketté, és nem adta fel, hogy tökéletesítse a prototípust.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.