időjárás 14°C Amália 2022. október 7.
logo

Összegyűltek az agarak a Velencei-tónál

Forrás: Feol.hu
2022.09.12. 10:05 2022.09.12. 12:25
Összegyűltek az agarak a Velencei-tónál

Az agárdi agármustra második alkalommal kápráztatta el a látogatókat ezen a hétvégén a Velencei-tó partján, ahol minden agárfajta képviseltette magát – számol be a Feol.hu.

Második alkalommal szervezte Gárdonyba, a Sirály strandra klubversenyét az Agár Klub. A fajta minden képviselőjével találkozhatott a látogató a legkisebb olasztól a whippeten át a legnagyobb ír farkasig. A főszervező Haller Zoltán tavaly a retró stílusnak, idén pedig a népviseletnek és a magyar hagyományoknak adott teret a rendezvényen. A kiállításra neves bírók érkeztek idén is, volt, aki egyenesen Japánból jött.

Fotó: Feol.hu

– Nagyon szeretem az országomat, s noha bejártam a világot, mégis itt a legjobb élni. Szeretek mindent, ami magyar – ebből most mindent szerettem volna megmutatni a rendezvényen – fogalmazott Haller Zoltán, elárulva: a tavalyi rekordnevezés után idén a nevezések több mint dupláját érték el az 504 versenyzővel.

Magyarország mellett Litvánia, Szlovákia, Csehország, Ausztria, Németország agarai is képviseltették magukat a klubkiállításon.

Az eseményről készült fotógaléria és az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Avantgarde Runner Remington „Henry”, a junior osztályban indult 10 hónapos whippet (Fotó: Belák Tamás)

Egy kis kutyatörténet: a magyar agár

Az utcán sétálva elég ritkán lehet találkozni ezzel a régi magyar kutyafajtával, az agárral. Különleges kinézete, hosszú feje, lábai, vékony teste már sejteti alapvető tulajdonságát, a gyors és kitartó futásképességet. Régi magyar képeken, vadászatokat áb

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.