Összegyűltek az agarak a Velencei-tónál

Az agárdi agármustra második alkalommal kápráztatta el a látogatókat ezen a hétvégén a Velencei-tó partján, ahol minden agárfajta képviseltette magát – számol be a Feol.hu.

Forrás: Feol.hu2022. 09. 12. 10:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második alkalommal szervezte Gárdonyba, a Sirály strandra klubversenyét az Agár Klub. A fajta minden képviselőjével találkozhatott a látogató a legkisebb olasztól a whippeten át a legnagyobb ír farkasig. A főszervező Haller Zoltán tavaly a retró stílusnak, idén pedig a népviseletnek és a magyar hagyományoknak adott teret a rendezvényen. A kiállításra neves bírók érkeztek idén is, volt, aki egyenesen Japánból jött.

Fotó: Feol.hu

– Nagyon szeretem az országomat, s noha bejártam a világot, mégis itt a legjobb élni. Szeretek mindent, ami magyar – ebből most mindent szerettem volna megmutatni a rendezvényen – fogalmazott Haller Zoltán, elárulva: a tavalyi rekordnevezés után idén a nevezések több mint dupláját érték el az 504 versenyzővel.

Magyarország mellett Litvánia, Szlovákia, Csehország, Ausztria, Németország agarai is képviseltették magukat a klubkiállításon.

Az eseményről készült fotógaléria és az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Avantgarde Runner Remington „Henry”, a junior osztályban indult 10 hónapos whippet (Fotó: Belák Tamás)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.