Célt ért a miskolci vállalkozók összefogása, újra kinyit a barlangfürdő

A borsodi megyeszékhely balliberális vezetése október elején döntött a termálfürdők bezárásáról.

Forrás: MTI2022. 10. 25. 13:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől újra kinyit Miskolctapolcán a barlangfürdő a helyi vállalkozások összefogásának köszönhetően – mondta Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Felidézte, hogy ezt megelőzően két héttel korábban döntöttek Miskolcon arról, hogy minden fürdőt, köztük a barlangfürdőt is bezárják.

Bihall Tamás elmondta, mivel európai szinten egyedülálló turisztikai attrakció a barlangfürdő, ezért a döntés újratárgyalását kezdeményezte a kamara, az egyeztetés mintegy 30 – helyi szállodát, vendéglátóhelyet üzemeltető – vállalkozás bevonásával zajlott. A vállalkozások 48 óra alatt több mint 20 millió forint hozzájárulást ajánlottak fel a fürdő újranyitása érdekében.

A rövid távú cél, hogy a barlangfürdő a hozzájárulásokkal december 31-ig működhessen, ugyanakkor hosszú távú megoldás keresnek a fürdő folyamatos nyitva tartására. Jelezte, ennek érdekében a várossal együtt létrehoznak egy turisztikai kerekasztalt, ahol a barlangfürdővel összefüggő kérdésekkel is foglalkoznak majd, és a kormánnyal is próbálják felvenni a kapcsolatot.

 

A barlangfürdő üzemeltetéséhez szükséges minimális létszámot a Miskolci Fürdő Kft. biztosítja

 

– tette hozzá.

Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, a város fürdőt üzemeltető cége – a Miskolci Fürdő Kft. – döntött úgy, hogy a nehéz helyzetre tekintettel bezárja a barlangfürdőt, ám a miskolctapolcai attrakció nélkül a helyi turisztikai vállalkozások – leginkább szállásadók, de éttermek és más szolgáltatók – jelenléte szinte okafogyottá válik. Ezt támasztja alá, hogy a fürdő bezárását követő pár napban a helyi szállásadóknál a foglalások száma csaknem nullára esett vissza.

– Ez a helyzet pedig a városnak is bevételkiesést jelent – mondta, megjegyezve, hogy ezért indult meg a párbeszéd a város, az egyesület és a vállalkozások között.

Borítókép: fürdőzők a miskolctapolcai barlangfürdőben (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.