időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Célt ért a miskolci vállalkozók összefogása, újra kinyit a barlangfürdő

Forrás: MTI
2022.10.25. 13:37 2022.10.25. 16:05
Célt ért a miskolci vállalkozók összefogása, újra kinyit a barlangfürdő

Péntektől újra kinyit Miskolctapolcán a barlangfürdő a helyi vállalkozások összefogásának köszönhetően – mondta Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Felidézte, hogy ezt megelőzően két héttel korábban döntöttek Miskolcon arról, hogy minden fürdőt, köztük a barlangfürdőt is bezárják.

Bihall Tamás elmondta, mivel európai szinten egyedülálló turisztikai attrakció a barlangfürdő, ezért a döntés újratárgyalását kezdeményezte a kamara, az egyeztetés mintegy 30 – helyi szállodát, vendéglátóhelyet üzemeltető – vállalkozás bevonásával zajlott. A vállalkozások 48 óra alatt több mint 20 millió forint hozzájárulást ajánlottak fel a fürdő újranyitása érdekében.

A rövid távú cél, hogy a barlangfürdő a hozzájárulásokkal december 31-ig működhessen, ugyanakkor hosszú távú megoldás keresnek a fürdő folyamatos nyitva tartására. Jelezte, ennek érdekében a várossal együtt létrehoznak egy turisztikai kerekasztalt, ahol a barlangfürdővel összefüggő kérdésekkel is foglalkoznak majd, és a kormánnyal is próbálják felvenni a kapcsolatot.

 

A barlangfürdő üzemeltetéséhez szükséges minimális létszámot a Miskolci Fürdő Kft. biztosítja

 

– tette hozzá.

Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, a város fürdőt üzemeltető cége – a Miskolci Fürdő Kft. – döntött úgy, hogy a nehéz helyzetre tekintettel bezárja a barlangfürdőt, ám a miskolctapolcai attrakció nélkül a helyi turisztikai vállalkozások – leginkább szállásadók, de éttermek és más szolgáltatók – jelenléte szinte okafogyottá válik. Ezt támasztja alá, hogy a fürdő bezárását követő pár napban a helyi szállásadóknál a foglalások száma csaknem nullára esett vissza.

– Ez a helyzet pedig a városnak is bevételkiesést jelent – mondta, megjegyezve, hogy ezért indult meg a párbeszéd a város, az egyesület és a vállalkozások között.

Borítókép: fürdőzők a miskolctapolcai barlangfürdőben (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.