Így vigyázzunk a bőrünkre 30 éves kor felett

30 éves kor fölött az arcbőr egyre nehezebben újul meg, és megjelennek az első ráncok is. Az öregedés szerencsére késleltethető, csak változtatnunk kell néhány szépségápolási szokásunkon.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 10. 07. 11:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Induljon a nap 2 perces masszázzsal

A szarkalábak enyhítésére remek módszer az akupresszúrás masszázs, melyet reggelente mosakodás, bőrápolás közben érdemes bevetni. Először nyomjuk meg mutatóujjunkkal a belső szemzugot, majd kívül a szem sarkát, végül a szem alatt lévő szemgödör csontot középen – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.

Filtert a szemre

Ha fáradtan, sötét karikákkal ébredünk, gyorsan helyrehozhatjuk a károkat, ha két filteres kamillateát egy pillanatra forró vízbe lógatunk, majd ha már kihűlt, pár percre a szemünkre tesszük. 

Valóságos vasalóként működik a gyógynövény, percek alatt képes eltüntetni az éjszaka szerzett ráncokat.

Ecet az arcra?

Az almaecet nem csak diétás csodaszer, arcápolásra is használhatjuk. 

A vízhiányos bőrt képes teljesen megújítani, ráadásul sokkal olcsóbb, mint a készen kapható tonikok. 

3 dl vízhez keverjünk 1 teáskanál almaecetet, és ezzel törölgessük át az arcot. Frissít, élénkíti a vérkeringést, és szinte azonnal megfeszíti a petyhüdt bőrt!

A réz

Azt már régóta tudjuk, hogy az eper, a málna, és a ribizli antioxidáns tartalmuknak köszönhetően késleltetik a bőröregedést, de a réz jótékony hatását csak nemrég fedezték fel. 

Ez az ásványi anyag erősíti a kötőszöveteket, és frissíti a bőrt. 

Tökéletesen hat arckrémekben, de táplálkozással is bevihetjük a szervezetbe, például ha brokkolit, babot vagy lencsét eszünk.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.