Koncertekkel tarkított pályaválasztási fesztivált rendez a PTE

Koncertek és nyereményjátékok is várják a karokat, képzéseket bemutató standok mellett azokat, akik ellátogatnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pályaválasztási fesztiváljára október 14-én – közölte a Pécsi Tudományegyetem az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 10. 03. 11:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták: a harmadik alkalommal megrendezendő, idén a pécsi Expo Centerben zajló Kultúrfeszten a leendő egyetemi hallgatókat és szüleiket hagyományos standos kiállítói tér mellett szakmai előadásokkal, tanácsadásokkal és koncertekkel, nyereményjátékokkal várják.

A Kultúrfeszten fellép majd a Made in B, O’Sullivan, Mehringer és Pixa, de például dalszerző kurzust tart Beck Zoltán, a 30Y együttes frontembere, a PTE adjunktusa. A rendezvényen ott lesznek az egyetem kiemelt partnerei is – olvasható a közleményben.

 

Győrffy Zoltánt, a PTE kapcsolati igazgatóját idézve azt írták: a rendezvénnyel szeretnék elérni, hogy egy napra minden érdeklődő belecsöppenjen abba a világba, abba a hangulatba, amit Pécs és a PTE kínál.

 

Az igazgató kiemelte: az új felvételi szabályok ismertetéséről, a karok kínálatán és a kollégiumi lehetőségeken át, az egyetemi sportéletig és diákversenyekig minden területről kaphatnak információt az érdeklődők, ráadásul négy olyan fellépő is lesz, akiknek életútjának legalább egy része az intézményhez kötődik.

A fesztivál látogatása október 14-én, pénteken 10 és 17 óra között ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információk a PTE oldalán és a 3. Irány a PTE! Kultúrfeszt nevű Facebook-oldalon olvashatók.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Facebook/Pécsi Tudományegyetem)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.