időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

A The Cure a húrokba csap a hónap végén a Budapest Arénában

Magyar Nemzet
2022.10.01. 16:41 2022.10.02. 21:44
A The Cure a húrokba csap a hónap végén a Budapest Arénában

Ősszel indult útnak Európában egy legendás csapat, amelyet úgy emlegetnek: The Cure. Ez lesz az első turnéjuk 2016 óta, vagyis hat éve. Ennek az útnak az egyik állomása Magyarország. A Budapest Arénában október 26-án adnak igencsak látványosnak ígérkező koncertet.

Robert Smith 1976-ban alapította meg bandáját, első koncertjüket 1978-ban adták. 

Az első időszakban megjelent dalaik alapján a The Cure-t a post-punk és a new wave vonalhoz sorolták, de a 80-as évek elején zenéjükben egyre több sötét téma került előtérbe, amellyel a gothic rock vonalához kapcsolódtak. Végül a 80-as évek közepére Smith rátalált az igazi stílusukra, és a popzenei elemek ötvözésével a csapat igazi szupersztárrá vált. Olyan dalokkal járultak hozzá az évtized slágereihez, mint a Just Like Heaven, a Lovesong, a Boys Don’t Cry, a The Love Cats, a Friday I’m in Love vagy a Lullaby.

A zenekar 13 stúdióalbumot, számos koncertfilmet, néhány koncertalbumot, egy maroknyi filmzenét és több mint 40 kislemezt jelentetett meg. Továbbá még egypár díszdobozos kiadványt és néhány könyvet is. Eddig csaknem ezerötszáz koncertet adtak.

A Rock’n’Roll Hírességek Csarnokába 2019-ben beiktatott bandának a 42 év alatt összesen 13 tagja volt. 2021-ben közülük öt szerepel a zenekarban: Robert Smith (ének & gitár), Simon Gallup (basszusgitár), Jason Cooper (dob), Roger O’Donnell (billentyűs hangszerek) és Reeves Gabrels (gitár).

Borítókép: a zenekar (Fotó: Facebook)

Egy Englishman Debrecenben

A hazánkba rendszeresen visszatérő énekes a határon túli magyarokat is megörvendeztette kétórás műsorával.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.