A Duna menti népek táncaiból merít a Duna Művészegyüttes legújabb előadása

November 18-án mutatják be a Nemzeti Táncszínházban.

Forrás: MTI2022. 11. 04. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna Művészegyüttes májusban a Nemzeti Táncszínházban egy nagyszabású gálaműsor keretében ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját. A jubileumi évet lezáró legújabb bemutatóját ugyanitt viszi színpadra – olvasható az együttes MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, A Duna balladái – Táncok és imák a Duna mentén című produkcióban különleges látványvilággal, egyedülálló díszletelemekkel, énekkel és tánccal elevenednek meg a dunai ember életérzései, a nagy folyamhoz kötődő rítusai. A Duna balladái cím egyfajta romantikus költőiségre, de a ballada szó eredeti jelentésére, a táncra is utal – teszik hozzá.

A közleményben felidézik, hogy a Duna Művészegyüttes célkitűzése megalapítása óta ugyanaz: élni a hagyománnyal, a nézők minden érzékszervére hatni, költészetet alkotni a néptáncból és szellemileg is megmozgatni a közönséget.

Borítókép: Jelenet a Duna Művészegyüttes Héttorony – Makovecz Imre emlékére című előadásán a 17. Magyar Táncfesztiválon a Győri Nemzeti Színházban 2022. június 15-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.