időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo

A Duna menti népek táncaiból merít a Duna Művészegyüttes legújabb előadása

Forrás: MTI
2022.11.04. 10:30 2022.11.04. 10:38
A Duna menti népek táncaiból merít a Duna Művészegyüttes legújabb előadása

November 18-án mutatják be a Nemzeti Táncszínházban.

A Duna Művészegyüttes májusban a Nemzeti Táncszínházban egy nagyszabású gálaműsor keretében ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját. A jubileumi évet lezáró legújabb bemutatóját ugyanitt viszi színpadra – olvasható az együttes MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, A Duna balladái – Táncok és imák a Duna mentén című produkcióban különleges látványvilággal, egyedülálló díszletelemekkel, énekkel és tánccal elevenednek meg a dunai ember életérzései, a nagy folyamhoz kötődő rítusai. A Duna balladái cím egyfajta romantikus költőiségre, de a ballada szó eredeti jelentésére, a táncra is utal – teszik hozzá.

A közleményben felidézik, hogy a Duna Művészegyüttes célkitűzése megalapítása óta ugyanaz: élni a hagyománnyal, a nézők minden érzékszervére hatni, költészetet alkotni a néptáncból és szellemileg is megmozgatni a közönséget.

Borítókép: Jelenet a Duna Művészegyüttes Héttorony – Makovecz Imre emlékére című előadásán a 17. Magyar Táncfesztiválon a Győri Nemzeti Színházban 2022. június 15-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.