időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Betlehemek, karácsonyfák és karácsonyi vásárok színes forgataga várja az érdeklődőket

2022.11.18. 11:00 2022.11.18. 16:43
Betlehemek, karácsonyfák és karácsonyi vásárok színes forgataga várja az érdeklődőket

Az V. kerületben idén is díszkivilágítás, betlehemek, karácsonyfák, a Szent István és a Vörösmarty téren karácsonyi vásárok várják az érdeklődőket.

A kerületi önkormányzat közleménye szerint a belvárosiak számára ingyenes közösségi programokkal – adventi gyertyagyújtó ünnepséggel, adventi hangversennyel, Szent Miklós-napi rendezvénnyel, gyermekek karácsonyi jótékonysági ajándékozásával és vendéglátásával – nyújtanak lehetőséget az élményekkel teli, tartalmas időtöltésre.

Kedvezményes fenyőfavásár is lesz szaloncukorral, valamint a jogosult családoknak tízezer forintos karácsonyi időszaki támogatást postáznak – írták.

Közölték: a kerület az energiatakarékossági és a városrész világörökségi státusából fakadó szempontokat összehangolva, a korábbi évekhez képest a helyszínek jelentős csökkentésével tudja csak megvalósítani a díszkivilágítást.

Advent első vasárnapjától vízkeresztig a főutcaként ismert tengelyt, a karácsonyi vásárokat közvetlenül érintő közterületeket, a karácsonyfával és betlehemmel díszített tereket – Egyetem tér, Ferenciek tere, Szabadság tér, Olimpia park – és még néhány utcát öltöztetnek ünnepi fényekbe. Karácsonyi világítás borítja majd be a Vörösmarty teret is.

A kerület közölte azt is, hogy idén a Szent István téri vásár mellett a Vörösmarty téri vásár megrendezésére is a kétszeresen Európa legjobb karácsonyi vására címmel kitüntetett Advent Bazilika szervezői kaptak közterület-használati hozzájárulást.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.