Elmarad a soproni Volt fesztivál

Elmarad 2023-ban a soproni Volt fesztivál. A szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben a döntést a bizonytalan gazdasági környezettel indokolták.

Forrás: MTI2022. 11. 11. 12:15
null
Sopron, 2022. június 21. Fesztiválozók a soproni VOLT Fesztivál nyitónapján 2022. június 21-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kádár Tamás, a Sziget, a Balaton Sound és a Telekom Volt nagyfesztiválokat rendező Sziget Szervezőiroda cégvezetője a közleményben hangsúlyozta, hogy számukra a Telekom Volt Fesztivál igazi „love brand”, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye. Hozzátette,

nekünk is szívügyünk, azonban már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni, a bizonytalan gazdasági helyzetben pedig jelenleg nincs lehetőségünk a Voltot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta.

A szervezők a közleményben kiemelték, bíznak abban, hogy a gazdasági környezet javulásával újra megtölthetik a soproni Lővéreket.

A közleményben idézik Farkas Cipriánt, Sopron város polgármesterét, aki közölte, hogy tudomásul veszik a szervezők döntését. Hangsúlyozta, hogy Sopron városa mindig is szeretettel és támogatóan fogadta be a rendezvényt, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmúltával ismét otthont adhatnak ennek a nagy múltú és sokak által várt fesztiválnak.

Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kommunikációs igazgatója a dokumentumban úgy fogalmazott, hogy több mint tíz éve főszponzorai a fesztiválnak, és nehéz elképzelni a következő nyarat Telekom Volt fesztivál nélkül, de megértik a szervezők döntését. Hozzátette, a következő hónapokban azon dolgoznak majd, hogy valahogyan betöltsék azt az űrt, amit ebben az időszakban az elmaradó fesztivál okoz – áll a közleményben.

Borítókép: Fesztiválozók a soproni Volt fesztivál nyitónapján 2022. június 21-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.