Kezdődik a 17. Ars Hungarica kulturális fesztivál Nagyszebenben

Számos okunk van rá, hogy hétvégén Nagyszebenbe látogassunk. Amellett hogy pénteken nyílik a karácsonyi vásár, ekkor veszi kezdetét a 17. Ars Hungarica magyar kulturális fesztivál is.

Magyar Nemzet
2022. 11. 10. 20:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz napon keresztül több mint 35 programmal, koncertekkel, klasszikus zenével, színházi előadásokkal, néptánccal, könyvbemutatókkal, kiállításmegnyitókkal várják az érdeklődőket, a gyermekeknek külön műsorokkal készülnek. A fellépők Magyarországról és Erdélyből érkeznek. 

Olyan neves művészek előadásait nézheti meg a kultúrakedvelő közönség, mint Sárik Péter, Falusi Mariann, Luiza Zan, Herczku Ági és Nikola Parov, Tóth Viktor, Fejes Krisztina és Illés Eszter, a nagyszebeni származású Bajka Brigitta. Ugyanakkor fellép a Kávészünet zenekar, a Five Live Acappella, a Haraszti Ádám Projekt, a Tritonus Guitar Trio,  Pora Zoli & Stone Hills, a GIOIA Kamaraegyüttes, továbbá a Gyulai Várszínház vendégelőadását is megtekintheti a nagyérdemű. A Háromszék Táncegyüttes előadását a magyar szórvány napján mutatják be, az Ampelopsis Versszínház, Gyulai Zsuzsanna és a Strófa Trió már a közönség által is jól ismert, visszajáró vendégek Nagyszebenben. Demeter Lászlóval, Benkő Leventével és Szonda Szabolccsal könyvbemutatók alkalmával találkozunk majd.

A méltán híres magyar gasztronómiáról sem feledkeznek meg, hungarikumokat, különleges borokat és párlatokat kóstolhatnak az érdeklődők.  

Nem csak Nagyszebenben lesznek programok, a vízaknai és oltszakadáti magyar közösségeknek is kulturális kikapcsolódásban lehet részük november 11. és 20. között.

További információk a honlapon találhatók.

Borítókép: táncházi mulatság (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.