Koraszülöttek ellátására is alkalmasak az új mentőautók

Egy inkubátorral és újszülött-lélegeztető készülékkel is rendelkező új, koraszülöttek mentésére alkalmas járművet szerzett be a Baranyában, Somogyban és Tolnában évi hétszáz csecsemő mentését végző pécsi Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 30. 14:46
null
Pécs, 2015. december 8. Mentõautók a pécsi mentõállomás felújított épülete elõtt 2015. december 8-án. MTI Fotó: Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új, szja-felajánlásokból, alapítványi támogatásokból finanszírozott, csaknem 44 millió forint értékű járműre azért volt szükség, mert a szervezet korábbi mentőautója már sokat futott, és azt már csak tartalékként használnák a jövőben – közölte a mentőautónak a helyi szülészeti klinikán állomást biztosító Pécsi Tudományegyetem az MTI-vel.

A koraszülöttmentést 24 órás ügyeletben végző alapítvány új járműve mellett orvos, ápoló és sofőr áll folyamatos készenlétben a pécsi szülészeti és nőgyógyászati klinikán kialakított állomáson.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.