Nemzetközi konferencia a fenntartható borászatról

A Tokaj-Hegyalja Egyetem 15 országból érkező 108 neves előadó részvételével rendez nemzetközi kongresszust a fenntartható szőlészetről, borászatról – közölte az oktatási intézmény az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 11. 11. 9:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tokaj Wine Congress tematikus szekciókban foglalkozik az éghajlatváltozás hatásaira adott borászati válaszokkal, a szőlőtermesztés legújabb vívmányaival, a borágazat legfontosabb gazdasági kihívásaival, és bemutatja a borturizmus legújabb trendjeit is – olvasható a közleményben.

Hozzátették, hogy a fenntarthatóságra fókuszáló eseménynek sárospataki központtal hét Tokaj-borvidéki helyszín ad otthont.

A program elsősorban a klímaváltozásra, a fenntarthatóságra, a robottechnika alkalmazására, a biodiverzitás megőrzését szolgáló kutatásokra, a szőlészeti, borászati versenyképességre koncentrál

– idézték a közleményben Stumpf Istvánt, a Tokaj- Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnökét.

A gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közreműködésével szervezett rendezvényen a magyar szőlészeti és borászati szakmán túl professzori szinten képviselteti magát a többi között a bordeaux-i, a palermói, a torinói, a göteborgi, a krakkói, az udinei és az athéni egyetem – írták.

A négynapos kongresszust a két fővédnök, Stumpf István és Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke mellett Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos nyitja meg vasárnap.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.