Nagy öreg magyar borász pincészete lett Európa legjobb borászata

Kétszeresen is díjazták a Szepsy Pincészetet Firenzében.

Forrás: Forbes2022. 10. 17. 19:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este a II. Golden Vines Awards díjazottjai között magyar név is szerepelt, írja a Dining Guide. A fine wine Oscarjaként is emlegetett díjkiosztó ünnepséget október 14. és 16. között tartották meg Firenzében – olvasható az Forbes cikkében.

Az eseményen két elismerést is kapott a magyar Szepsy Pincészet. Idősebb Szepsy István elnyerte a 2022 Golden Vines Hall of Fame Award díjat, azaz bekerült a hírességek csarnokába, 

a Szepsy Pincészetet pedig Európa legjobb pincészetének választották.

Amerika legjobb borászata a kaliforniai Ridge birtok lett, az Amerikán és Európán kívüli legjobb borkészítő pedig az ausztráliai Penfolds lett. A győzteseknek járó trófeát a Gucci tervezte.

A Dining Guide a siker kapcsán megkereste Szepsy Istvánt, aki elmondta, 22 éve vannak a londoni piacon, valószínűleg azokkal a boraikkal kerültek be a versenybe, amik Londonban voltak sikeresek.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.