Egy esti ital, ami lerobbantja a karácsonyi felesleget

A gyömbértea a meghűléses megbetegedések egyik legjobb természetes ellenszere és remek zsírégető.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 01. 06. 10:32
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az esti ital egy egyszerű meleg tea, ami meglepően hatásosan támogatja a diétát, ha most, az ünnepek után szeretne megszabadulni a felszökött néhány kilótól – írja a diétaésfitnesz.hu cikke.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

A gyömbér hatóanyagainak köszönhetően remekül serkenti az emésztést, segít a zsírégetésben, ráadásul erősíti az immunrendszert is, ami most, a világjárvány miatt még fontosabb, mint eddig bármikor is volt. A kamilla szintén remek immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a puffadást, gyorsítja az anyagcserét. A citrom szuper zsírégető, ráadásul tele van C-vitaminnal, mely a téli, vitaminhiányos időszakban különösen fontos a szervezetünknek. A fahéj ugyancsak felpörgeti az anyagcserét és támogatja az emésztésünket így gyorsítva fel a fogyást.

ELKÉSZÍTÉS:

Egy csésze forró vízbe reszeljünk egy kisujjnyi gyömbért, és áztassunk egy filter kamillát. Szórjuk meg kevés fahéjjal a teát, az is jó, ha fahéjrudat használunk és azt áztatjuk benne. 10 percig hagyjuk, hogy a hozzávalók kiengedjék a hatóanyagaikat, majd amikor már kissé hűlt az ital, nyomjuk bele fél citrom levét. Szűrjük le a kész mixet, és kortyolgassuk el. Igény szerint édesítővel, esetleg egy kiskanál mézzel édesíthetjük.

Az esti ital elkészítéséről szóló eredeti cikket a Diéta és Fitnesz oldalán olvashatja el.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a fogyókúrák többsége hamis illúziókat kelt, hiszen a diéta befejezése után pár hónappal jön a meglepetés. De ezzel a módszerrel tartós megoldást nyújthat a fogyókúra.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.