Ritka fülöp-szigeteki kancsil született a wroclawi állatkertben

A most született kancsil nemét még nem tudták megállapítani, de remélik, hogy hím.

Forrás: MTI2020. 12. 02. 8:54
null
Az apró kis állat születését először sikerült lencsevégre kapni Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamera előtt született a wroclawi állatkertben egy ritka, veszélyeztetett állatfajok közé tartozó fülöp-szigeteki kancsil.

A kancsilfélék kis testű, emlős, párosujjú patás állatok, Afrikában, Indiában, Srí Lankán és Délkelet-Ázsiában élnek.

A fülöp-szigeteki kancsil (Tragulus nigricans) egy matchboxnál sem volt nagyobb, és mindössze 100 grammot nyomott, amikor november 10-én megszületett.

Az apró kis állat születését először sikerült lencsevégre kapni
Fotó: Flickr

A kistestű kancsilnak egérszerű feje és vékony, hosszú lába van. Születése azért is szenzációszámba megy, mivel az európai állatkertekben mindössze tucatnyi állat él, és csak egy hím van közöttük, éppen a wroclawi állatkertben, a neve Johnny English.

Radoslaw Ratajszczak, a wroclawi állatkert igazgatója kiemelte, hogy

először sikerült videóra venni egy kancsil születését.

A kancsilfélék a kihalás szélén állnak, mivel élőhelyüket elvették a pálmaolaj-ültetvények, és a ragadozók számára is könnyű prédák. Ráadásul – fűzte hozzá az igazgató – nagyon ízletesek, akárcsak a nyulak.

Mivel az apró állatok rejtőzködve élnek, nehéz őket megfigyelni.

A most született kancsil nemét még nem tudták megállapítani, de remélik, hogy hím, és ezzel tovább nő a faj fennmaradásának esélye.

Minden, amit a diófélék fogyasztásáról tudni érdemes

A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez. Számos képviselőjük évszázadok óta része a hazai gasztronómiának, de akadnak mindig újabb és újabb, más kontinensekről érkező újdonságok.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.