Egészséges édesség: kézműves cukorka

A sok cukor káros az egészségre. Vagy mégsem? Felfedeztünk egy jótékony édességet, ami nem árt a fogaknak, és cukorbetegek is fogyaszthatják.

Kuslits Szonja
2012. 09. 25. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manapság egyre több káros adalékot tartalmazó étel önti el a szupermarketek polcait. A vásárlók gyakran nem is tudják, milyen hatásai lehetnek a sok keményítőt, mesterséges ízfokozót vagy más, egészségre ártalmas anyagokat tartalmazó zacskós ételeknek, édességeknek. Szerencsére egyre elterjedtebb az „az vagy, amit megeszel” szemléletmód is, így sokan tudatosan figyelnek arra, mit visznek be a szervezetükbe. Nekik készültek a következő bionyalánkságok.

 

Bűntelen nassolás a cukorbetegeknek

Az édességekről legtöbbünknek automatikusan az jut eszébe, hogy hizlal, árt a fogaknak, és a cukorbetegek legnagyobb ellensége. A mindössze egyéves CukorLabor ezekre az érvekre cáfolt rá az egészséges cukorkák és nyalókák létrehozásával. Ezeket a termékeket nyírfacukorral édesítik, ami olyan természetes alapanyag, mely nulla százalék cukrot tartalmaz, és nem szükséges inzulin a lebontásához. Így a cukorbetegek is bátran elszopogathatják a színes finomságokat.

 

Az egészséges édességek titka

Aki fogyókúrázik vagy figyel az alakjára, azoknak sem kell lemondani a délutáni cukorbombáról, mivel egy 42 grammos doboz pontosan 100 kalóriát tartalmaz, és kizárólag olyan bioösszetevőkből áll, mint a homoktövis, az áfonya, a vörösszőlőmag vagy a búzafűlé. A diéták mellett sokan (például a vegetáriánusok) nemcsak egészségügyi, de elvi okokból sem fogyaszthatnak gumicukrot. Erre a problémára lehet megoldást a legújabb innováció, a zselatin nélküli, bioalapanyagból készült gumicukor.

 

A fogbarát finomság

A gyerekek imádják a nyalókákat, ők ihlették azokat a cukormentes édességeket is, melyek egyáltalán nem ártanak a fogaknak. A kézműves édességek olyan alapanyagokból készülnek, melyek jótékony hatással vannak a szervezet működésére. Ezek a gyógynövényes cukrok egyedülállóak hazánkban, mivel nem tartalmaznak semmilyen mesterséges adalékanyagot – árulja el Huszár Zsuzsa, a CukorLabor termékfejlesztésért felelős munkatársa. Most már bátran meglephetjük gyermekünket a piros, zöld, kék vagy szivárványszín csemegékkel, nem ártunk nekik.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.