Az eseményt a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség szervezi a tradicionális magyar ízek, a gasztrokultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése érdekében.
A hétfogásos gálavacsorát Magyarország hét kiváló séfje készíti el, kizárólag minőségi magyar alapanyagok felhasználásával. A menüben olyan különlegességek is lesznek, mint a szilvásváradi pisztrángkaviár fürjtojással és uborkasalátával, a bükki kecskesajttal gratinírozott libamáj „tatár”, a szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, valamint a konfitált vízibivaly-nyak és szürkemarhaborjú-bélszín duó kéksajtos kukoricaprószával és szarvasgombás burgonyahabbal.
A böjti időszakra való tekintettel böjti menüt is összeállítottak – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t. Az ételeket Az év borásza díjat nyert pincészetek nedűi kísérik, amelyeket maguk a borászok mutatnak be a fogások előtt.
Pap Krisztián, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség vezérigazgatója szerint a Magyar Ízek Bálján a szakma megünnepelheti a hazai termékek népszerűsítéséért folytatott küzdelemben eddig elért sikereket. A figyelem középpontjába most is a magas fokú szakértelem, a kiváló minőségű magyar élelmiszerek, az újdonságok, különlegességek és a tradíció kerülnek.
A bálon díjazzák az év termelőjét, az év innovációját és az év sikertermékét, valamint azt a szerkesztőséget vagy újságírót is, aki a magyar termelők és a magyar termékek népszerűsítéséért a legtöbbet tette 2012-ben – emelte ki Pap Krisztián. A bálról – amelynek háziasszonya a Gasztroangyal című tévéműsorból ismert Borbás Marcsi lesz – részletes információk az esemény honlapján találhatók.