Korábban már foglalkoztunk olyan ételekkel, melyek erősíthetik a szívünket, és azt is megírtuk, melyektől lesz ragyogóan szép bőrünk és ápolt hajunk. A száz legegészségesebb étel sorozat harmadik részében most bemutatjuk mely élelmiszerekkel tudjuk természetes úton erősíteni az immunrendszerünket. Azoknak, akik nem pártolják az oltásokat és a különféle gyógyszereket vagy a mesterséges vitaminokat, a téli időszakban rendkívül fontos a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitel. A szervezetnek a hideggel, a vírusokkal és bacilusokkal szembeni védekezés különös megterhelést jelent, ezért lényeges, hogy ügyeljünk arra, mi kerül a tányérra.
A sorozatban szereplő ételeket dr. Peter Schleicher, a Münchenben kutató táplálkozási és immunológiai szakértő gyűjtötte csokorba. A kutató arra kereste a választ, hogy milyen ételekkel tehetünk a legtöbbet egészségünkért. Galériánkból megtudhatják, melyek azok a táplálékok, amelyekkel leginkább megtámogathatjuk immunrendszerünket a téli időszakban.