Költözik a pálinkafesztivál

Idén tavasszal nem a budai Várban, hanem az Erzsébet téren várja a gyümölcspárlatok kedvelőit a Budapesti Pálinkafesztivál május 16. és 19. között.

kn
2013. 03. 09. 5:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Pálinkafesztivál május 16. és 19. között várja a gyümölcspárlatok kedvelőit.

A 2013-as év pálinkája meggyből készül, a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának keverékeként áll össze. A házasított párlatok hagyományát a Budapesti Pálinkafesztivál vezette be, először szilvából, majd barackból készült el az év pálinkája.

A fesztivál zsűrije döntése alapján az idei keverékbe Schiszler, Márton és Lányai, Villányi, Békési, Rézangyal, Gusto, Hírös, Csalló, Harmatrázó és Újfehértói Fürtös pálinka került. A kereskedelmi főzdék prémium-meggypálinkáinak házasításával létrehozott párlatból 1500 darab félliteres, egyedi tervezésű, piros színű palack készül a tavaszi fesztiválra, ahol először kóstolhatja meg a közönség az év pálinkáját.

Mint a szervezők emlékeztetnek, a csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát Magyarországon nemesítették, például a fürtös és a cigánymeggyet. A májusi rendezvényen a magyar gyümölcsből készült párlatok mellett ezúttal a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.