Pincepiac indul Egerbe

A szombaton induló pincepiacot a tervek szerint ezentúl minden szombaton megtartják. A választék rendkívül széles a vendégek a boroktól a selyemkendőig válogathatnak.

KZ
2013. 03. 03. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek az is a célja, hogy a történelmi Kőlyuk pincesort szervesen bekapcsolják a hevesi megyeszékhely turisztikai kínálatába – közölte Demeter Csaba. Mint elmondta: a pincepiacon helyet adnak minden olyan helyi termelőnek, akinek fontos az alapanyag, a készítési eljárás, vagyis a termék kiváló minősége.

A program lehetőséget teremt az egrieknek és a turistáknak arra, hogy megismerjék a helyi termékeket, termelőket. A pincepiacon a többi között házi sajt, vajkészítmények, befőttek, lekvárok, szörpök, méz, kemencés kenyér, háztáji zöldség-gyümölcs, gyógynövények, füstölt áru, szarvasgombás különlegességek, pálinka, fazekastermékek, kézzel festett selyemkendők, kristálypoharak és ajándéktárgyak kaphatóak. A Demeter-borok mellett megvásárolhatók a Lopószáj Borút tagpincészeteinek borai is, így egy helyszínen több helyi termelő borát kóstolhatják és vásárolhatják meg a vendégek.

A borkedvelő és a borászat iránt érdeklődő látogatók megismerhetik a tradicionális borkészítés lépéseit, sétát tehetnek a több mint 300 méter hosszú, több ágból álló pincerendszerben, és megkóstolhatják a pincészet kiváló borait. A pincepiacot a tervek szerint minden szombaton megtartják ezentúl.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.