Bor a bányató mélyéről

Három éven át egy bányató fenekén, 20 méter mélyen érlelt bort hoztak felszínre kedden Németországban.

kn
2013. 06. 12. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három éven át egy bányató fenekén, 20 méter mélyen érlelt bort hoztak felszínre kedden Németországban. Egy Rajna-vidéki borászat három acélládányi bort helyezett el a Diez városához közeli bányatóban részint bevallottan reklámfogásból, részint azért, hogy megtudja, más lesz-e a bor zamata, ha állandó sötétségben, állandóan alacsony, 6 és 8 Celsius-fok közötti hőmérsékleten érlelődik.

A nagy múltú Balthasar Ress borászat szerint az érési folyamat valószínűleg „lassabb és kíméletesebb” a tó mélyén, mint egy hagyományos borospincében, de a palackokat egyelőre nem nyitották ki. A negyedtonnás acélráccsal is körbevett ládák az évek során belesüppedtek az iszapba. Egyelőre csak kettőt találtak meg, a harmadik talán mélyebbre merült, de azt sem zárják ki, hogy valaki megtalálta és kiemelte. Mindenesetre újabb kísérletet tesznek a felkutatására.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.