Múzeumot kapott a fekete-erdei sonka

A világ egyik legismertebb tájjellegű terméke, a fekete-erdei sonka hagyományos készítési módját és jelentőségét mutatja be egy pénteken megnyílt múzeum.

2013. 07. 01. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Schwarzwälder Schinkenmuseumnak a tartomány legmagasabb hegyén, az 1493 méter magas Feldbergen lévő kilátótoronyban alakított ki helyet a Fekete-erdei Sonkagyártók Szövetsége százezer euró költséggel, kétévi előkészület után.

Az európai uniós eredetvédelmet élvező, több évszázados hagyományokra visszatekintő fekete-erdei sonka a termelők szerint a világ egyik legismertebb tájjellegű élelmiszere, évente 8,5 milliót adnak el belőle.

A bükkfaforgáccsal füstölt sonka a Schwarzwald vidékének egyik fő jellegzetessége a cseresznyetorta, a kakukkos óra és a pomponkalap mellett. A sonkamúzeum nyaranta tart nyitva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.