A családi tulajdonban lévő Hofstetten sörfőzde a felső-ausztriai Saint Martinban újra elkészítette a Neuhauser Herrshafts Pier nevű sört, amelynek receptjére a városi levéltárban bukkantak rá. A sör összetevőit a helyi kastély számára 1720-ban kiállított számlára jegyezték fel.
Peter Krammer, a sörfőzde tulajdonosa mezőgazdász történészek által megőrzött ódon árpamagvakból és tönkölybúzából olyan árpa-búza-komló keveréket állított elő, amely a 300 éve készült sört ízvilágát jellemezte.
„Úgy gondoljuk, hogy az ódon magvaknak erősebb az ízük” – hangoztatta Krammer, hozzátéve, hogy ötödszöri próbálkozásra sikerült a megfelelő sört előállítani.
Ez a fajta sörkészítés szakít az élesztő használatával, az erjesztést a korábbi készítésű sörök maradékával segítik elő. A Hofstetten sörfőzde, amely Ausztria egyik legrégebbi sörfőzdéje, négyezer liter ódon sört készített, és a város önkéntes tűzoltóinak a fesztiválján dobták piacra e hónapban.